בכיר בחמאס: מעורבות הרשות בחיסול - עמוקה
גורם בכיר בחמאס סיפר ל-ynet כי אנואר שחייבר ואחמד חסניין הם השניים שהוסגרו מירדן לדובאי, בעקבות חיסולו של אל-מבחוח. יריביו של מוחמד דחלאן טענו כי השניים היו חברים ב"חוליות המוות" שעסקו בדיכוי אלים של אנשי חמאס ויריבי הפתח
אצבע מאשימה מחמאס מסמנת קשרים כביכול בין המחסלים לרשות. גורם בכיר בחמאס סיפר היום (ה') ל-ynet כי אנואר שחייבר ואחמד חסניין, שני קציני המודיעין הכללי הפלסטיני, שחשודים במעורבות בחיסולו של אל-מבחוח, נמלטו מהרצועה לאחר השתלטות החמאס. מדובר בשני החשודים שנעצרו בירדן והועברו לידי משטרת דובאי.
החיסול בדובאי - הדיווחים האחרונים ב-ynet:
- משטרת דובאי: 99% שהמוסד אחראי לחיסול
- אירלנד: התקרית בדובאי סיכנה את אזרחינו
- "בכיר בריטי: שיתוף הפעולה המודיעיני בסכנה"
- עיתוני בריטניה: פגיעה ביחסים ואידאלים מעוותים
חקירה: האם הפקודות לחיסול הגיעו מאוסטריה?
שחייבר הוא תושב שכונת סברא במערב העיר עזה, וחסניין הוא בן לאחת המשפחות הגדולות בשכונת סג'עייה וגם הוא שירת כקצין במודיעין וברח אחרי השתלטות חמאס. השניים, בשנות השלושים לחייהם, היו חברים במה שהיה ידוע עד לפני כמה שנים כ"חוליות המוות" שבראשן עמד נביל טמוס, שנטען כי היה מקורב לבכיר הפתח, מוחמד דחלאן. החוליות הללו, על פי יריבי הפתח ויריביו של דחלאן, עסקו בדיכוי מתנגדי הרשות והפתח בעיקר בקרב אנשי החמאס.
גם טמוס, שעמד בראש אותו כוח, עזב את הרצועה בסמוך להשתלטות החמאס. על פי דיווחים פלסטינים ולטענת הבכיר בחמאס, השלושה הועסקו בחברות הנדל"ן וההשקעה של מוחמד דחלאן בדובאי.
דחלאן עצמו הכחיש בעבר בתוקף את הדיווחים על פעילותו בנסיכות. "אין לי את המגדלים שעליהם מדברים שיש לי בדובאי", נהג לומר בראיונות לתקשורת.
גם שחייבר וגם חסניין, קיבלו עד לאחרונה את משכורותיהם מהרשות הפלסטינית ברמאללה. בחמאס אומרים כי מעצר השניים מוכיח מעל לכל ספק כי מדובר בשיתוף פעולה ישיר ובמעורבות מבצעית עמוקה של הרשות בכל פרטי המבצע וכי חוליית המוסד נהנתה מהתמיכה הלוגיסטית של השניים שחיו בשנים האחרונות בדובאי והכירו היטב את הנסיכות. בחמאס אמרו בימים האחרונים בפומבי כי מדובר בשני אנשים של דחלאן.
גורם בפתח דחה בשיחה עם ynet את הטענות על כך שהשניים קשורים לפתח או לדחלאן. הוא מסר כי שחייבר גורש ממנגנון הביטחון המסכל שבראשו עמד מוחמד דחלאן ב-2002 וכי חודשיים אחרי השתלטות החמאס הוא חזר לרצועה למשך כשנתיים אחרי שהסדיר את ענייניו ולדובאי הוא עזב מהרצועה, ולא מרמאללה.
הגורם מסר עוד כי חסניין כלל לא הגיע לרמאללה וכי הוא היה עצור ארבעה חודשים בישראל לאחר
שניסה לברוח מן הרצועה דרך מעבר ארז אחרי השתלטות החמאס, אולם לאחר שחרורו הוא חי בעזה. "גם שחייבר וגם חסניין לא נעצרו בכל גלי המעצרים שביצע חמאס למרות היותם אנשי ביטחון פלסטינים לשעבר, וזה מעלה הרבה סימני שאלה בנוגע לסיבות שהביאו את חמאס למחול להם ולא לעצור אותם".
גם דובר מנגנוני הביטחון ברשות, עדנאן דמיירי, הכחיש בתוקף את הטענות. יצוין כי ארבעה מבני משפחתו של אחמד חסניין נהרגו לאחר השתלטות חמאס על הרצועה, במהלך מבצע שקיימו אנשי חמאס נגד מה שהם טענו כ"מוקדי אנרכיה" שעסקו בהחזקת נשק לא חוקי ובפעילות פלילית מגוונת.
Read this article in English