מחאה במשרד החוץ: "רוצים תנאים כמו בשב"כ"
עובדי הוועד המדיני והחוץ-מנהלי הכריזו על עיצומים, בדרישה להשוות את תנאיהם לאלו של משרתי מערכת הביטחון. "אין שום סיבה שנקבל מחצית ממה שהם מקבלים"
800 עובדי משרד החוץ בוועד המדיני והחוץ-מנהלי בישראל ובעולם הכריזו היום (ג') על עיצומים במחאה על שכרם ותנאי העסקתם. ועד העובדים הורה שלא לקיים כל קשר בין משרדי ראש הממשלה והביטחון, במחאה על מה שהגדיר הפליית עובדי משרד החוץ אל מול עמיתיהם במערכת הביטחון.
בשעות הצהריים קיימו כ-200 עובדים כנס באודיטוריום של משרד החוץ. יושב-ראש הוועד, יעקב לבנה, הודיע על פתיחת צעדי המחאה בדרישה להשוות את תנאיהם של העובדים לאלו של עמיתיהם במערכת הביטחון ובמשרד ראש הממשלה, שבו נכללים גם המשרתים בשב"כ ובמוסד.
מאז הוכר בייחודיות תפקידם של עובדי המשרד, לפני כ-20 שנה, לא שודרגו שכרם ותנאי העסקתם. הם מוחים על כך שבפגישות בנושא שהתקיימו בשבועיים האחרונים עם שר החוץ ומנכ"ל המשרד, נמסר להם שהמדינה אינה מוכנה להכיר בתביעותיהם. לדברי העובדים, לא מתקיים בשלב זה כל משא-ומתן עמם.
"המאבק שלנו הוא להשוות את התנאים לאלו של קהילת המודיעין ומערכת הביטחון. אין שום סיבה שנקבל מחצית ממה שהם מקבלים. גדר ההפרדה לא עוברת בין תל-אביב וירושלים.
אין בישראל מדינת תל-אביב ומדינת ירושלים. לא יתכן שעמיתנו יקבלו פי שניים ממה שאנו מקבלים", קבע לבנה - שהוסיף כי "הפגיעה בנו היא פגיעה בביטחון הלאומי של מדינת ישראל".
על פי הוראות צעדי המחאה, הונחו העובדים "להפסיק כל קשרי העבודה עם משרד ראש הממשלה בירושלים, כולל המועצה לביטחון לאומי, ומשרד הביטחון בתל-אביב. חל איסור על העברת ניירות עמדה, השתתפות בדיונים, תאום מבקרים, הכנת ביקורים בארץ ובחו"ל, מתן סיוע קונסולרי וטיפול בפרויקטים שוטפים".
עם זאת, לא כוללים העיצומים הפסקת פעילות בנושאי ביטחון. "ההוראה לא חלה בשלב זה על קשר עם צה"ל, השב"כ והמוסד", נכתב בהנחיה הכתובה.