שתף קטע נבחר

 

עריקאת: גיבוי כלל-ערבי לפתיחה במו"מ לא ישיר

מחזיק תיק המו"מ באש"ף אמר כי שרי החוץ של הליגה הערבית נתנו אור ירוק לתחילת מגעים לא-ישירים בין הרשות לישראל, למשך ארבעה חודשים: "אבל אם זה לא יצליח, נפנה למועצת הביטחון". מקור פלסטיני ל-ynet: לא מוותרים על תנאי ההפסקה המוחלטת של ההתנחלויות

האם הושגה פריצת הדרך שתאפשר חידוש השיחות עם הפלסטינים? מדינות הליגה הערבית נתנו אור ירוק לתחילתם של מגעים לא-ישירים בין הרשות הפלסטינית לישראל. כך אמר היום (ד') מחזיק תיק המשא-ומתן באש"ף, סאיב עריקאת. עם זאת, נראה שהתנאים המגבילים לא יורדים מהשולחן.

 

לדברי עריקאת, שרי החוץ של מדינות ערב המתכנסים בקהיר תומכים בשיחות שכאלה למשך ארבעה חודשים. מדובר בהצעה שהועלתה על-ידי האמריקנים, בניסיון להחיות את התהליך המדיני באזור.


כינוס הליגה הערבית בקהיר, היום. אור ירוק - עם תנאים (צילום: רויטרס)

 

את דבריו של עריקאת ניתן להבין גם כאולטימטום לישראל לממש את אופציית המשא ומתן, שכן הוא הוסיף כי "אם המשא ומתן לא יצלח - יינקטו שורה של צעדים ובהם פניה למועצת הביטחון". לדבריו, ההנהגה הפלסטינית תקבל החלטה ברוח זו בישיבת הוועדה הפועל של אש"ף ביום שבת הקרוב. כל זאת, לקראת כינוס הפסגה הערבית בלוב בהמשך החודש.

 

מקור המעורה בדיונים של שרי החוץ אמר לסוכנויות הידיעות ש"מרבית הדיונים היו חיוביים. ההצהרה בתום הכינוס תכלול הסכמה לערוך שיחות לא ישירות בין ישראל והפלסטינים". אתמול, בתום פגישתו עם נשיא מצרים, חוסני מובארק, אמר הנשיא הפלסטיני אבו מאזן ש"נציג את כל הפרטים לליגה הערבית ונכבד את כל מה שיתקבל".

 

כן, אבל

בירושלים הביעו קורת רוח מהידיעה. מארק רגב, דובר ראש הממשלה לתקשורת הזרה, מסר כי "אנו מקבלים בברכה את ההחלטה הזו. ראש הממשלה נתניהו קרא לחידוש השיחות מזה זמן, ואנחנו מקווים שכעת הן יוכלו לצאת לדרך".


אבו מאזן ומזכ"ל הליגה הערבית, אתמול בקהיר (צילום: AFP)

 

מקור פלסטיני אמר ל-ynet כי מדובר בהסכמה עקרונית של הליגה הערבית, אך הכינוס שעדיין נמשך צפוי להציב תנאים בפני חידוש המשא ומתן. אחד מהם אמור להיות הפסקה מוחלטת של ההתנחלויות באופן מוחלט לפחות למשך תקופת המשא ומתן.

 

לפי המקור, יודגש גם הצורך להבהיר את היסודות והעקרונות של המשא ומתן, והעובדה כי הוא נגזר מההסכמים ומהיוזמות הקודמות. תנאי נוסף שצפוי להיות מצורף להחלטה העקרונית הוא הצורך לתחום את המשא ומתן בלוח זמנים ברור.

 

קלינטון אופטימית, נתניהו ולבני מתגוששים

חידוש המשא ומתן עם הפלסטינים נדון לאחרונה בפגישתם של שר הביטחון אהוד ברק עם מזכירת המדינה הילרי קלינטון, שהעריכה בפתח הפגישה כי התהליך יחודש בקרוב.

 

"הנשיא אובמה ואני מחוייבים לשלום כולל שיתחיל במגעים משמעותיים בין ישראל והפלסטינים בהקדם האפשרי", הצהירה. היא שבה וחזרה על העמדה האמריקנית שלפיה "פיתרון שתי המדינות הוא הדרך הטובה ביותר לסיים את העימות ולהבטיח שלום, ביטחון ואת השגשוג של ישראל ושל פלסטין".  

 

הקיפאון בתהליך המדיני עמד אתמול במרכזו של דיון סוער בוועדת החוץ והביטחון. ראש הממשלה

בנימין נתניהו ויו"ר האופוזיציה ח"כ ציפי לבני התעמתו ושיגרו זה לעבר זו עקיצות. לבני האשימה: "גם אתה מבין היום שמה שמכרת לציבור לא ישים. אתה תגיע בדיוק לאותו מקום, רק בדרך תיגרר ותגרום נזק בלתי הפיך למדינת ישראל".

 

נתניהו השיב ללבני: "האם הוויתורים שאת ואולמרט עשיתם מחייבים את ישראל? בואי תגלי, על מה ויתרתם... לא ייתכן שכל פעם שדורשים ממדינת ישראל להיכנס לתוך המשא-ומתן עם תביעות, שמבחינת הפלסטינים הן סופיות. כל פעם אתם על סף הגעה להסכם... אף פעם לא הגעתם להסכם".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
עריקאת. יש הסכמה
צילום: AFP
נתניהו. בדרך לשולחן המגעים
צילום: רויטרס
עמרו מוסא, מזכ"ל הליגה הערבית
צילום: AP
מומלצים