שתף קטע נבחר
 

מדריך: כך תתגרשו מגוגל

לא רוצים להשתמש יותר בגוגל? קחו את המידע שלכם ולכו. אתר מיוחד של גוגל, The Data Liberation Front, מציע הסברים על איך להעביר אליכם את כל המידע שלכם משרתי החברה לבעלותכם הבלעדית. מדריך לפרנואידים

משתמשים רבים מפקפקים במוטו של גוגל, ("Do no evil") הגורס שבניגוד לתאגידים אחרים, החברה תישאר נטולת "רשע". יותר ויותר גולשים מטילים ספק בפרטיות המידע שלהם בידי ענקית שרותי האונליין ובעקבות שערוריית חוסר הפרטיות המובנה בגוגל באז, התברר לרבים שהמידע שלהם לא ממש שמור ובטוח בידי גוגל הענקית.

 

חזית שיחרור המידע

בספטמבר 2009 הכריזה גוגל רשמית על אתר וקבוצת "החזית לשחרור המידע", קבוצה שהיתה קיימת בתוך החברה כשנתיים קודם לכן. שמה של הקבוצה, בה חברים מספר מהנדסים בגוגל עצמה, נגזר משמה של קבוצת הווכחנים "חזית אנשי יהודה" (People's Front of Judea) בסרטם האלמותי של מונטי פייתון, "בריאן כוכב עליון".

 

באתר החזית מוצגת בפונט גדול ואדום מטרת הקבוצה: לתת למשתמש את השליטה במידע האישי שלו המאוחסן בשרתי גוגל וכן לאפשר לו לנייד את המידע אל מחוץ לשרתיה של החברה או לתוכם.

 

תוכלו למצוא באתר החזית רשימה מלאה של כל שרותי גוגל מהם תוכלו לייצא את המידע שלכם. הקבוצה פתוחה להצעות ובקשות גולשים, ומספר השרותים הנתמכים באתר גדל באופן הדרגתי.

 

כתבנו בעבר הסבר על תהליך הניתוק של שרות הסטטוסים של גוגל, באז, מתיבת הג'ימייל שלכם. במדריך שלפניכם בחרנו להציג את תהליך ה"גירושין" משרותים נפוצים כמו ג'ימייל והסטוריית גלישה, אך באתר חזית שיחרור המידע תמצאו פתרונות הגירה גם עבור מוצרים נוספים שלא הוזכרו כאן, לרבות מוצרים המיועדים לעסקים ובעלי אתרי אינטרנט.

 

אמנם, באף אחד מהמקומות לא מצויין מפורשות אם גוגל מוחקת משרתיה את המידע הפרטי עם בקשת המחיקה מצדכם, אך עצם האפשרות לנייד את אוסף הדואר האלקטרוני, ספר הכתובות או גלריית התמונות שלכם לשרות אחר, הינה יוזמה מבורכת.

 

איך יודעים מה הם יודעים?

את רשימת השרותים והמידע שיש בידי גוגל תחת שם המשתמש שלכם תוכלו לראות בהגדרות החשבון ב-Dashboard. חשוב להזכיר שעל פי תנאי השימוש של גוגל, גם מידע שתבחרו להוציא משרתיה עשוי להישאר שם.

 

עם זאת, אפשרויות יצוא המידע המוצעות על ידי גוגל עבור השירותים השונים יאפשרו לכם לעבור להשתמש בשירות אחר בלי לוותר על מידע יקר לכם שצברתם בזמן השימוש בשירותי גוגל.

 

היסטוריית גלישה

רוב המשתמשים אמנם אינם מודעים לכך, אבל גוגל שומרת את היסטוריית הגלישה של משתמשים רשומים על גבי שרתי החברה. תוכלו לצפות בהיסטוריה זו על ידי גישה לקובץ ה-RSS השמור על שמכם באתר גוגל כאן.

 

אם תרצו עותק של הקובץ מסיבה כלשהי, פשוט שמרו את הדף שתקבלו לאחר הכנסת שם המשתמש והסיסמה על כונן מקומי.

 

כדי למחוק את המידע השמור שם, יש לגשת להגדרות החשבון שלכם בגוגל, אותן תוכלו למצוא בעמוד של הראשי של גוגל בהיותכם מחוברים, או בדף היסטוריית הגלישה של גוגל. תוכלו למחוק רשומות יחידות או את כל היסטוריית הגלישה השמורה בענן של גוגל כאן.

 

אם תרצו למנוע מגוגל רישום של היסטוריית הגלישה שלכם, המשמשת לדברי החברה למתן פירסום ותוצאות חיפוש מותאמים אישית, פשוט לחצו על הפסקה (או Pause אם אתם משתמשים בממשק באנגלית).

 

חשוב לציין שבאתר מדיניות פרטיות השרות, גוגל מציינת שבהתאם לתנאי השימוש בשירותי החברה, היא אינה מתחייבת למחוק את כל הנתונים השמורים בנתוני החברה. אבל לפחות תוכלו להפסיק להאכיל את גוגל במידע חדש אודות הרגלי הגלישה שלכם על ידי הפסקת רישום היסטוריית גלישה בשרות זה של החברה.

 

שרות הדואר האלקטרוני Gmail

אם החלטתם שברצונכם לעבור לספק דואר שאינו גוגל אך אינכם רוצים לוותר על היסטוריה ארוכה של הודעות ששמרתם בג'ימייל, תוכלו לייצא אותם לתוכנה מקומית ולמחוק אותן משרתי גוגל.

 

נכון לרגע זה האופן היחיד בו ניתן לשמור את ההודעות משרתי הדואר של ג'ימייל הוא להוריד אותם לתוכנת דואר אלקטרוני מקומית בפרוטוקול POP3 ולמחוק את ההודעות השמורות באתר. בגוגל מציינים שגם לאחר המחיקה מתיבת האשפה, עשויות ההודעות להישאר על שרתי החברה לתקופה של עד 60 יום. מדריך מלא לייצוא הודעות ב-POP3 כבר העלנו כאן בעבר, לנוחותכם.

 

למרבה הצער, גוגל אינה מספקת אמצעי נוח לגיבוי ההודעות פרט לחיבור ב-POP3 אך ניתן לייצא את הגדרות הסינון מהחשבון באמצעות שרות ניסיוני של Google Labs.

 

של מי המסמך הזה בכלל?

את מסמכי גוגל דוקס, בניגוד להודעות הדואר האלקטרוני, ניתן להוריד בקלות ונוחות למחשב הביתי או כונן נייד. תוך כדי ההורדה תוכלו אפילו לשנות את פורמט המסמך.

 

כל שעליכם לעשות הוא לגשת לרשימת המסמכים, לבחור את המסמכים המבוקשים (או כולם, אם תרצו לעבור לשרות מתחרה או לבצע גיבוי כולל), לבחור בפעולות נוספות ומשם באפשרות יצוא.

 

בחלון שייפתח תוכלו לבחור את הפורמט בו תרצו לייצא את הקובץ או הקבצים שסימנתם. תוכלו גם תוך כדי ההורדה לשנות את פורמט הקבצים מפורמט של מיקרוסופט, לדוגמה, לזה של אופן אופיס.

 

תוכלו להוריד עד שני גיגה-בייט של קבצים בכל פעם, ואלו ירדו למחשבכם בקובץ ארכיון ZIP.

 

תוכלו למחוק את הקבצים לאחר ההורדה משרתי גוגל דוקס וחשוב לזכור לבדוק גם בתיקיית האשפה המכילה את הפריטים שנמחקו.

 

אם ברצונכם לשמור גיבוי מקוון של המסמכים בשרות אחר, תוכלו למצוא מגוון רב של שרותי איחסון חינמיים שיאפשרו גם שיתוף מסמכים עם אנשי קשר, במידת הצורך.

 

שלטו בזמן שלכם

את היומן המקוון שלכם בשרותי גוגל תוכלו ליצא בקלות רבה על ידי לחיצה על הגדרות מתחת לרשימת החשבונות שלכם בשרות היומן. בחלון האפשרויות לחצו על "ייצא חשבונות". תקבלו את לוח השנה שלכם בקובץ בפורמט iCalendar הנתמך ברוב תוכנות היומן.

 

לאחר מכן, כל שתצטרכו זה למחוק את היומן הקיים על שרתי גוגל.

 

קשורים לאנשי הקשר

במקרים רבים המכשול במעבר לספק שרות אחר הינו ספר הכתובות ואנשי הקשר. גם כאן גוגל מציעה אלטרנטיבת בחירה וייצוא נוחה.

 

בעמוד שירות ספר הכתובות של גוגל תוכלו ללחוץ על קישור "ייצוא" ולקבל אפשרות לייצא את ספר הכתובות במגוון פורמטים המתאימים לתוכנות שונות לרבות אאוטלוק ויישום ספר הכתובות של מערכת ההפעלה של אפל.

 


ייצוא ספר הכתובות (צילום מסך) 

 

לאחר הייצוא תוכלו כמובן למחוק את כתובות אנשי הקשר שלכם מגוגל גם כן בעמוד שירות ספר הכתובות על ידי בחירה בכולם ואז מחיקה.

 

לפרנואידים בלבד - חליצה

תוכלו למחוק את חשבון הגוגל שלכם עם כל השירותים המחוברים אליו מעל פני הענן. אם החלטתם סופית שמערכת היחסים שלכם עם הענקית ממאונטיין וויו

קליפורניה הגיעה לסיומה, תוכלו לגשת לעמוד ניהול החשבון, לבחור בעריכה לצד רשימת השירותים ומשם למחוק את חשבונכם בגוגל בקישור האחרון ברשימה.

 

שימו לב שתוכלו למחוק מכאן גם שירותים נוספים, כמו היסטוריית הגלישה הבעייתית השומרת כידוע את נתוני הגישה שלכם לאתרי אינטרנט וכן חיפושים שערכתם ברשת.

 

טעם החופש

מזל טוב, אתם בזאת חופשיים מגוגל לחלוטין, לפחות על פניו. כעת כל שעליכם לעשות הוא למצוא ספק אחר למגוון השירותים שעד כה קיבלתם מגוגל, ולקוות שזה יכבד את פרטיותכם ויספק את הסחורה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החזית לשחרור המידע: ושגוגל יחפשו אתכם
מומלצים