שתף קטע נבחר

 

ארה"ב: 'ג'יהאד ג'יין' זממה לחסל המאייר השבדי?

גורם בתביעה בוושינגטון אישר שקולין לה-רוז, הנאשמת בסיוע למחבלים, התכוונה להתנקש בלארס וילקס שצייר קריקטורה שלעגה לנביא מוחמד. לפי כתב האישום, היא כינתה את עצמה "ג'יהאד ג'יין" ורצתה "לסייע למוסלמים שסובלים"

הג'יהאד העולמי מצא עזרה למאבקו דווקא מאשה בשנות ה-40 לחייה מהפרברים של פילדלפיה. כך עולה מכתב אישום שהוגש אתמול (ג') בארצות הברית. האשה, קולין לה-רוז, שנודעה גם כפטימה לה-רוז, השתמשה ברשת האינטרנט כדי לגייס לוחמים מוסלמים ולעזור לטרוריסטים מעבר לים "כדי לעזור למוסלמים שסובלים".

 

לפי כתב האישום, לה-רוז אף עברה לאירופה לאחר שהסכימה לרצוח אזרח שבדי, לפי הוראות שניתנו לה ממפעיליה. עם זאת, לא נאמר אם היא פגעה במטרתה, והיא אינה מואשמת ברצח. גורם בתביעה דיווח שמדובר במאייר השבדי, לארס וילקס, שצייר קריקטורה של הנביא מוחמד בגוף של כלב. 

 

הגורם ציין שהנאשמת היתה בקשר עם לפחות אחד מהקושרים שנעצרו באירלנד, וסיפרה לו על תכניותיה. מכתב האישום עולה שהיא קיבלה מעמד של תושבת באחת ממדינות אירופה, והסכימה להתחתן עם אחד הטרוריסטים כדי לאפשר לו לגור שם עמה.

 

הרשויות טוענות כי היא כינתה את עצמה "ג'יהאד-ג'יין" בערוץ באתר שיתוף הוידיאו "יוטיוב", וכי היא הייתה "נואשת לעשות משהו כדי לעזור". כמו כן, היא הסכימה לספק למחבלים באסיה ואירופה עזרה כלכלית וסיוע בהשגת דרכונים. "האישום, שמייחס אישומי טרור לאשה מהפרברים בארצות הברית, מראה כיצד האיום שאנו עומדים מולו רק הולך ומתפתח", אמר דיוויד קריס, אחד התובעים.

 

המזימה לחיסול וילקס נחשפה אתמול באירלנד בתום חקירה בינלאומית רחבת-היקף שבה היו מעורבות כמה מדינות אירופיות וכן ארה"ב. ארבעה

גברים ושלוש נשים, ילידי מרוקו ותימן בעלי מעמד של פליטים, נעצרו בסדרה של פשיטות בדרום אירלנד.

 

כלי תקשורת בבריטניה דיווחו כי היעד למזימה הוא וילקס השבדי, שנודע ברחבי העולם אחרי שפרסם קריקטורה של הנביא מוחמד. הפרסום עורר כצפוי את זעמן של הקהילה המוסלמית בשבדיה ושל מדינות מוסלמיות שונות. אל-קאעידה אף הציע פרס על ראשו של וילקס בסך 100 אלף דולרים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גייסה מחבלים. לה רוז
צילום: AFP
וילקס. על הכוונת של "ג'יהאד ג'יין"?
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
המהומות ב-2006 סביב קריקטורה של מוחמד
צילום: רויטרס
מומלצים