שתף קטע נבחר
 

כל חברי דירקטוריון בנק הפועלים ייחקרו במשטרה

חברי הדירקטוריון ב־2008 יידרשו להסביר ביחידה הארצית לחקירות הונאה את אישור הפיצוי החריג בגובה 88 מיליון שקל לקרן RP, הקשורה לאלרן השקעות. במקביל הגיש בעל מניות תביעה נגזרת כדי שהבנק, הדירקטורים והקרן יחזירו את הכסף

פרשת דני דנקנר והבנק הטורקי מתרחבת ועתה נמצאים על הכוונת של יאח"ה כל חברי דירקטוריון בנק הפועלים בזמן אישור הפיצוי לקרן RP במרס 2008 - כך נודע ל"כלכליסט".  

 

 

חברי הדירקטוריון - בהם עו"ד פנינה דבורין; מנכ"לית אריסון השקעות אפרת פלד; הממונה על שוק ההון והביטוח באוצר פרופ' עודד שריג; פרופ' רונן ישראל ויו"ר ישראכרט אירית איזקסון - ייקראו לתשאול במשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה ויתבקשו להסביר את התנהלותם בכל הקשור לעסקה עם RP, הקשורה לאלרן השקעות.  

 

לדברי גורם בנקאי המקורב לחקירה, מחומר החקירה עולה חשד ל"טשטוש בין האינטרס של בנק הפועלים לאינטרס של RP בסוגיית הפיצוי המופקע שניתן לחברת ההשקעות". עוד נודע ל"כלכליסט" כי בנק הפועלים התבקש כמה פעמים להעביר ליאח"ה מסמכים ותכתובות רלוונטיים לאירועים, כולל פרוטוקולים מדיוני דירקטוריון הבנק. הדבר מחזק את ההערכה כי חקירת המשטרה רק החלה וכי מצעד הנחקרים יימשך.  

 

במקביל הגיש אתמול (ג') יששכר רובין, אחד מבעלי המניות בבנק, תביעה נגזרת לביהמ"ש המחוזי בתל אביב בסכום של 88 מיליון שקל נגד RP, הבנק, דנקנר, וחברי הדירקטוריון ב־2005 - אז החלה ההתקשרות עם RP. 

 

רובין טוען באמצעות עוה"ד יוקי שמש ועמית מנור כי חברי הדירקטוריון ודנקנר, כבעל השליטה דאז באמצעות תעשיות מלח, הסבו לבנק נזק בהמשך לעסקת רכישת השליטה בבנק פוזיטיף הטורקי, שבמסגרתה נחתם ההסכם עם קרן RP. בהסכם נקבע בין היתר שהקרן תרכוש מניות בבנק הטורקי בכ־15 מיליון דולר וכי תהיה לה זכות לרכוש בעתיד מניות נוספות מבנק הפועלים. כמו כן נקבע מנגנון פיצוי למקרה שבו הקרן תהיה מנועה מלבצע את השקעתה ­- כפי שקרה בסופו של דבר.

 

בתביעה טוען רובין כי הפיצוי ששילם הבנק ל־RP ב־2008, בגובה 88 מיליון שקל, אינו סביר ונולד בחטא - כתוצאה מההסכם התמוה. מכאן, טוען רובין, שהפיצוי ל־RP הוא בגדר "פרי העץ האסור", וכל השותפים שלקחו חלק באישור ההסכם צריכים לפצות את הבנק בסכום הפיצוי שניתן לקרן. רובין מציין עוד כי פנה לבנק בדרישה להגיש תביעה נגד דנקנר, חברי הדירקטוריון והקרן, אולם הפנייה נדחתה, ולכן החליט להיכנס לנעלי הבנק ולהגיש את התביעה.  

 

עו"ד פיני רובין, שמייצג את בנק הפועלים, אישר אתמול ל"כלכליסט" כי נשלחה לרובין חוות דעת מטעמו שדוחה את בקשת התביעה, מאחר שאין לבנק עילה משפטית נגד RP או נגד הדירקטורים. לטענת הבנק העסקה אושרה כראוי, ולכן אין סיכוי שהתביעה תתקבל ואין זה מטובת הבנק להגישה. באותו מכתב ביקש הבנק מרובין להימנע מלגשת לבית המשפט בעניין, אך הוא, כאמור, החליט אחרת.  

 

תביעה נגזרת היא תביעה של בעל מניות בטענה שחברה פעלה בניגוד אינטרסים לבעלי המניות שלה כדי להכריח אותה לפעול אחרת - והיא דורשת את אישור בית המשפט להגשתה. ניתן להפעיל את הזכות לתביעה נגזרת כאשר החברה מסרבת או דוחה את זכותה לתבוע מסיבה בלתי עניינית. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
בנק הפועלים
צילום: ירון ברנר
מומלצים