לקראת הכרעה: קואליציה נגד גירוש ילדי הזרים
אישי ציבור ורוח, מחנכים בכירים, תנועות הנוער, נציגי הסטודנטים ושורת ארגונים חברתיים קוראים בעצומה לנתניהו: "הסר את חרב הגירוש". ל-ynet נודע שהוועדה בנושא שמעה באופן חריג את הפעילים, ובשבועות הקרובים תגבש המלצות
ילדי העובדים הזרים, ששרויים כבר כמה חודשים במתח לאור האפשרות שיגורשו מישראל , יידעו בקרוב על גורלם הצפוי. ל-ynet נודע שהוועדה הבין-משרדית שאמורה להמליץ לשר הפנים על המדיניות לגבי 1,200 הילדים, תכריע בסוגיה עד סוף החודש. בינתיים, עצומה גדולה במיוחד של קואליציית ארגונים, אמנים ואנשי חינוך, קוראת לראש הממשלה למנוע את הגירוש.
לפני כמה חודשים, בעקבות סערה ציבורית, החליט ראש הממשלה בנימין נתניהו לדחות את גירוש הילדים במסגרת המדיניות הנוקשה של משרד הפנים, ולאפשר להם להישאר בישראל עד סוף שנת הלימודים. נתניהו הנחה את השר אלי ישי לגבש המלצות - לצורך כך הוקמה ועדה שבה שותפים משרדי הפנים, האוצר, הרווחה, החינוך והמשפטים.
אחרי שורת התכתבויות, הוועדה התכנסה השבוע לראשונה והיום (ד') התכנסה בשנית. חבריה החליטו שיאיצו את עבודתם, כדי להספיק להגיש המלצות עד סוף מרס. באופן חריג במיוחד, פקידי המשרדים זימנו גם נציגים מארגונים חברתיים, כדי שיפרשו את משנתם לגבי ילדי העובדים הזרים.
בפתיחת שנת הלימודים בתל-אביב. מתגייסים למענם (צילום: ירון ברנר)
הפעילים למען הילדים לא מסתפקים בהופעה בפני חברי הוועדה. קואליציה רחבה וכמעט חסרת תקדים של ארגונים, מוסדות חינוך מובילים, אנשי אקדמיה, תנועות נוער ואגודות סטודנטים, חתמו על עצומה תחת הכותרת "בחינוך אין זרים, ילדים לא מגרשים". העצומה נשלחה לראש הממשלה ולשרים והגיעה לידי ynet. בין היתר הצטרפו לקריאה הזמר יהורם גאון, המשוררים אגי משעול ורוני סומק, התעשיין וחתן פרס ישראל דב לאוטמן.
"מקובל עלינו שטובתה של ישראל מחייבת מדיניות הגירה אחראית ושיטתית, אך כפי שנקבע באמנה לזכויות הילד ואף הודגש על ידי ראש הממשלה, התמודדות המדינה עם ילדי מהגרי העבודה מחייבת התייחסות אחרת ומיוחדת", נכתב. "ישראל היא הבית היחיד המוכר להם. כאנשי חינוך, עובדים סוציאליים, רופאים פעילי זכויות אדם וארגונים חברתיים, אגודות סטודנטים חברי תנועות הנוער ואזרחים מן השורה, אנו קוראים: הסירו את חרב הגירוש מעל ראשם של 1,200 ילדי מהגרי העבודה".
ראש המכון למחשבה חינוכית במכללת סמינר הקיבוצים,
פרופ' נמרוד אלוני, אמר ל-ynet: "אנשי מקצוע שעוסקים בפסיכולוגיה קובעים כי לא ניתן להשלים עם גירוש הילדים. ראש הממשלה צריך להבין ש-1,200 ילדים הם לא איום אסטרטגי וכי הסבל שהגירוש יגרום להם הוא בלתי נסבל".
יו"ר ארגון Israeli Children, רותם אילן, הוסיפה: "אני מאמינה ששיתוף הפעולה חוצה הגבולות בין כל כך הרבה ארגונים רק מדגיש את העובדה שרוב הציבור מתנגד לגירוש הילדים. הגיע הזמן שהיושבים בממשלה יבינו זאת וישלימו במהרה את הטיפול בסוגיה הכואבת".