היוונים יצאו לרחובות: שביתה ועימותים באתונה
איגודי העובדים ביוון מסרבים להשלים עם תוכנית הקיצוצים, שתפגע במשכורותיהם וזכויותיהם. עשרות אלפים צעדו ברחובות הערים ודרשו: הבנקים אחראים למשבר - שהבנקים ישלמו
שוטרי משטרת יוון התעמתו היום (ה') עם צעירים שיידו אבנים באתונה, בשולי הפגנות הענק נגד הקיצוצים שנועדו להציל את המדינה מהמשבר הכלכלי שאליו נקלעה. קבוצות צעירים התאספו סמוך למשרדי ממשלה ומוסדות כלכליים, ניפצו חלונות ראווה והציתו פחי אשפה. נערים הניפו את דגל האנרכיזם וקראו: "תנו לפרלמנט להישרף".
עם זאת, רוב ההפגנות התנהלו בסדר מופתי. כ-23 אלף בני אדם השתתפו בצעדה המרכזית ברחובות אתונה, במחאה על הקיצוץ במשכורות עובדי המדינה, העלאת המסים, הקפאת הפנסיות והתוכנית להעלות את דיל הפנסיה. עובדי המגזר הפרטי והציבורי השביתו את המדינה כולה, וקיימו צעדות דומות בערים שונות.
רוב היוונים מאמינים כי למרות המחאות, הממשלה הסוציאליסטית שנקלעה לחובות עצומים תיאלץ ליישם את תוכנית ההצלה, אליה התחייבה תחת לחץ האיחוד האירופי והשווקים הפיננסיים. אך הטענה העיקרית נגד הממשלה היא שהתוכנית, שתקצץ כ-4.8 מיליארד אירו, פוגעת באוכלוסיות החלשות ולא באחראים למצב.
"התוכנית אינה הוגנת... אנחנו לא נצליח להתקיים. יש לנו ילדים משפחות. אנחנו צריכים את הכסף הזה כדי לכלכל אותם", אמר אודיסאס פנגופולוס. "הבנקים והאנשים העשירים צריכים לשלם על המשבר שהם יצרו".
השביתה הארצית, שאורגנה על-ידי האיגודים המייצגים כמחצית מחמישה מיליון העובדים במדינה, גרמה לסגירת שדות תעופה, נמלים, בתי ספר ובתי חולים ושיתקה את התחבורה הציבורית. גם מוזיאונים ואתרי תיירות נסגרו למבקרים. בשל שביתת העיתונאים, לא היו דיווחי חדשות בטלוויזיה וברדיו. בין הצועדים היו אפילו שוטרים.
השביתה והמחאות מעוררות עניין גם מחוץ ליוון. קובעי המדיניות באיחוד האירופי, סוכנויות דירוג האשראי והשווקים הפיננסיים שמחו על הסכמתה של יוון לתוכנית קיצוצים דרמטית, אך מעוניינים לראות אותה מיושמת במהירות, וחוששים כי גל המחאה ישפיע לרעה על היישום.
ההפגנות הנוכחיות הוציאו לרחובות יותר אנשים מאשר הפגנות השביתה הכלל-ארצית הקודמת, ב-24 בפברואר. עדיין, לא מדובר במספר שיא עבור יוון למודת המחאה האזרחית. גורם בממשלה הסביר כי "אנשים מבינים שאנו עוברים תקופה קשה", ולכן חלקם לא מרגישים צורך למרוד בתוכנית.