שתף קטע נבחר

 

ארגון יהודי לאובמה: "המומים מהטון נגד ישראל"

הליגה נגד השמצה יוצאת נגד הממשל האמריקני, שתקף את ישראל על רקע הבנייה במזרח י-ם למרות הסברי נתניהו: "הביקורת מוגזמת, הניסיון לפייס את הפלסטינים תמוה". ארגון אחר דווקא מצדד באובמה: "זו הייתה סטירת לחי לביידן"

נזיפה במקום או הצהרות קיצוניות ולא מאוזנות? ראש הליגה נגד השמצה, איב פוקסמן, יצא היום (שבת) נגד ממשל אובמה בשל החלטתו למתוח ביקורת פומבית קשה על ישראל בעקבות האישור לבניית 1,600 יחידות דיור במזרח ירושלים, למרות העובדה שראש הממשלה, בנימין נתניהו, סיפק בגלוי ובדלתיים סגורות הסברים למהלך.

 

פוקסמן, אחד המנהיגים היהודים החשובים בארה"ב, הוא הראשון שבהם לצאת בגלוי ובצורה בוטה נגד הממשל האמריקני.

"אנחנו המומים מהטון שבו הממשל נזף בפומבי בישראל בנושא הבנייה העתידית בירושלים. איננו יכולים לזכור מתי כוונה שפה קשה כל-כך לעבר ידידה ובת-ברית של ארה"ב", נכתב בהצהרה שפרסם.

 

השבוע אישרה ועדת התכנון המחוזית בירושלים לבנות 1,600 דירות חדשות בשכונת רמת-שלמה בעיר, דווקא ביום שבו הגיע לארץ סגן נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, כדי להשיק את שיחות הקרבה עם הפלסטינים. בישראל התעקשו כי מדובר בהליך ביורוקרטי ובעיתוי מקרי, אך ביידן עצמו גינה את הצעד נחרצות.


נתניהו עם ביידן השבוע. המשבר לא מאחורינו?

 

אף שבהמשך נראה היה כי יושרו ההדורים, אתמול התקשרה מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, לנתניהו, והטיחה בו ביקורת קשה על המהלך. ממחלקת המדינה נמסר כי קלינטון אמרה לו שמדובר ב"סימן שלילי עמוק לגבי הגישה הישראלית ליחסים בין ישראל לארה"ב". שעות אחדות אחר-כך היא המשיכה להציג קו נוקשה, ואמרה לרשת CNN כי אישור הבנייה הישראלי הוא בבחינת עלבון לוושינגטון.

 

"לבטוח בישראל, הפלסטינים סרבנים"

בעקבות הדברים אמר ראש הליגה למניעת השמצה כי "אפשר לתמוה עד כמה ארה"ב מוכנה להרחיק עצמה מישראל כדי לפייס את הפלסטינים, בתקווה שהם יראו זאת כאינטרס שלהם לחזור לשולחן המשא ומתן". הוא הדגיש כי הוא מוטרד במיוחד מההצהרות הקשות שיצאו ממחלקת המדינה האמריקנית, אחרי שנתניהו הסביר באופן פומבי ופרטי לביידן את האופי הביורוקרטי בהודעה על הבנייה החדשה, וביידן קיבל את ההסבר.

 

"לכן העלאת הנושא שוב בדרך זו, היא תגובה מוגזמת שמדגישה הבדלים מדיניים בין ידידים", הצהיר פוקסמן. הוא הבהיר כי "הממשל היה צריך לבטוח בישראל, שהחיפוש הבלתי נלאה שלה אחר השלום נדחה שוב ושוב על-ידי הפלסטינים". הוא אמר כי האינטרס הישראלי חופף במקרה זה לאינטרס האמריקני.

 

אל מול עמדתו של פוקסמן, הביע ארגון השמאל היהודי J-Street התנגדות לצעד הישראלי ותמיכה בעמדת הממשל. הארגון קובע כי ההכרזה על בניית 1,600 יחידות דיור במזרח ירושלים היא "סטירה בפניו של סגן הנשיא, ג'ו ביידן" וצעד ישראלי "שעלול להוריד מהפסים או לעכב את שיחות הקרבה".

 

בארגון הזהירו כי "פעמוני האזעקה לא יכולים היו לצלצל חזק יותר, והם אומרים לנו שהתקווה נמוגה לעתיד של ישראל יהודית ודמוקרטית החיה בשלום ובביטחון לצד מדינה לעם הפלסטיני". J-Street הפציר בציבור האמריקני להפסיק לדבר, להתחיל לעשות, ולחתום על עצומה הקוראת לנשיא למנהיגות אמריקנית חזקה יותר מול ישראל והפלסטינים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פוקסמן. "לא זוכרים ביקורת כזו"
קלינטון. התקשרה ונזפה גם בשידור
צילום: AFP
מומלצים