אלשיך אישרה את הסדר הנושים באפריקה
הדיון במחוזי התקיים לאחר שאסיפת הנושים של אפריקה ישראל אישרה בשבוע שעבר את הסדר החוב בין החברה לבין בעלי האג"ח, שזכה באסיפת הנושים לרוב של 99.6%. אלשיך קבעה: "בנסיבות שנוצרו אך ברור הוא כי אם ההסדר הזה לא היה מתאשר דינה של החברה היה פירוק"
שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, ורדה אלשיך, אישרה היום (א') את הסדר החוב של אפריקה ישראל, שהיקפו כ-7.5 מיליארד שקל.
- מופע של סמנכ"ל אפריקה: איך תמנע ועד עובדים
- אפריקה מפשירה בנייה בשני פרויקטים ברוסיה
- אפריקה נכסים: בעלי המניות הפסידו 200 מ' ש'
הדיון התקיים לאחר שאסיפת הנושים של אפריקה אישרה בשבוע שעבר את הסדר החוב שגובש בין החברה לבין נציגות בעלי האג"ח. מקרב המצביעים באסיפת הנושים זכה ההסדר לרוב של 99.6%.
השופטת אלשיך קבעה בהחלטתה כי "בפני בקשה לאישור הסדר של חברת אפריקה ישראל הסדר אשר אושר ברוב של 99.6%. אין ספק שאסיפות הנושים אמרו דברן, וברור שכל הסדר גם הסדר שהינו המיטבי ביותר יש בו כדי לפגוע בנושים. אלא שהבחירה בין פגיעה קלה או חמורה היא ההבדל בין אישור הסדר להליכה לפירוק.
"ההסדר הזה עד לאישורו הסופי עבר דרך חתחתים והוא לא אושר לא על ידי הנושים ולא על ידי בית המשפט בהינף קולמוס או בהינף לשון. זהו הסדר שבו ישנם גם ישנם תרומה של הבעלים ובמקרה הזה אומר, נכבדה, אשר בהסדרים אחרים לא היו אחוזים כאלה של תרומה. להסדר יש בטחונות לנושים או בטחונות שאי אפשר להקל בהם ראש.
"דווקא העובדה שיש ורצוי לראות בהסדר הזה חטיבה אחת ולא לפרקו לגורמים היא היא מקור חוסנו ומקור קיומו והסיכוי שהוא יצא אל הפועל. אינני רוצה להכשיר מעשים ואינני רוצה להאשים איש, אלא שבנסיבות שנוצרו אך ברור הוא כי אם ההסדר הזה לא היה מתאשר דינה של החברה היה פירוק, קרוב לודאי.
"זאת לאור העובדה שהחברה עצמה לא בחרה להגיש בקשה להקפאת הליכים. משמע, ובמידה מסויימת, היא עצמה אמרה את דברה. אין ספק שפירוק היה גורם נזק בל ישוער וגם "הלוחמים" הגדולים ביותר בתחילת הדרך היו יוצאים כשידיהם על ראשם.
"בנסיבות אלה ולאור תוצאות האסיפות אין לי אלא לאשר את ההסדר על פי הבקשה, ולקוות ולאחל לצדדים כולם כי כל אשר הם מיחלים לו אמנם יתקיים", קבעה אלשייך. את הנציגות המשותפת של בעלי האג"ח ייצגו עוה"ד ליפא מאיר ואמיר ברטוב.
עו"ד מאיר אמר לאחר אישור ההסדר: "מדובר בהסדר חשוב, שאמור לאפשר לבעלי האג"ח לקבל לאורך זמן תמורה מלאה להשקעתם ואולי אף למעלה מזה. ההסדר יוצא לפועל לאחר משא ומתן יעיל ומהיר, שנדרש כדי לאפשר לאפריקה ישראל לצאת לדרך חדשה לטובת בעלי האג"ח".