שתף קטע נבחר
 

המשקיעים "מזיזים כוחות" לכיוון הדולר

בשוק ההון מצפים להעלאות ריבית בארה"ב, והדבר מתבטא בהתחזקות הדולר מול האירו. גם חוסר המוטיבציה של גרמניה לתמוך ללא סייגים ביוון מגבירים את הלחץ על המטבע האירופי

ביום שישי האחרון העלה הבנק המרכזי של הודו, במפתיע, את הריבית במשק ב-0.25% לרמה של 3.5%, וזאת לאחר שמדד המחירים ליצרן בהודו עלה בפברואר לרמה של 9.9%, לעומת חודש קודם בו עמד המדד על רמה של 8.56%. זוהי העלאת הריבית הראשונה בהודו מאז יולי 2008, והיא מגיעה כחודש לפני הפגישה המתוכננת של הבנק המרכזי לקבל את החלטת הריבית השגרתית. כתוצאה מכך, הרופי הגיב בהתחזקות נוספת מול הדולר ונסחר קרוב לרמת ה-45 רופי לדולר.

 

עוד הידוק מוניטארי נרשם, והפעם בסין, שם הממשל העלה את שיעור רזרבות המזומנים הנדרש מהבנקים המסחריים כנגד מתן האשראי. גם הודו נהגה כמו סין, והסיבה לכך היא עליית מחירים חדה בשתי המדינות, שבאה לידי ביטוי במחירי הנדל"ן, המזון ועוד.

 

הידוק מוניטארי הוא מהלך של "ייקור מחיר הכסף בשוק" בניסיון לבלום את התגברות האינפלציה, באמצעות צעדים כמו העלאת ריבית או צמצום יכולת מתן האשראי על ידי הבנקים.

 

האם תרחיש הודו מסמן את הבאות? לאמור, האם צפויה לנו מדיניות הידוק מוניטארי גובר גם בכלכלות המערב? התשובה היא כנראה: כן, תוך שניכר, שתרחיש הידוק מוניטארי קרוב יותר בארה"ב מאשר במדינות גוש האירו.

 

את הסימנים לציפיית המשקיעים לתרחיש ההידוק בארה"ב, קרי - העלאת ריבית במשק האמריקני, ניתן למצוא גם בהתנהגות הצמד אירו-דולר. ביום שישי האחרון התחזק הדולר מול האירו לרמה של 1.353 דולר לאירו. זאת לאחר שבמשך השבוע שעבר, בחנו השווקים את רמת ההתנגדות, עליה הצבעתי בסקירותיי הקודמות וברמה של 1.38 דולר לאירו.

 

ההתנגדות הייתה קשה מדי והצמד נסוג לכיוון רמת התמיכה החשובה של הטווח הקצר ובשער של 1.35 דולר לאירו. יתרה מכך, אי הרצון, או לחילופין חוסר המוטיבציה של גרמניה לתמוך באופן ישיר וללא סייגים ביוון, מוסיפים לא מעט אש למדורה וניכר כי הלחץ על האירו רק הולך וגובר.

 

דולר/שקל - הצמד נסחר ביציבות יחסית וברמה של 3.74 ₪ לדולר. למעט תרחישים גיאו פוליטיים במזרח התיכון, השקל ימשיך להתנהל, בטווח הקצר ברצועה של 3.7-3.8 שקלים לדולר, אך הוא לא יוכל להישאר אדיש להתחזקות משמעותית נוספת של הדולר בעולם.

 

הדולר עלה היום ב-0.053% ושערו היציג נקבע על 3.741 שקלים. האירו ירד ב-0.111% ושערו היציג נקבע על 5.0475 שקלים.

 

אירו/דולר - הצמד נסחר ברמה של 1.35 דולר לאירו. בינתיים, הרצועה הטכנית לטווח הקצר עליה אנו מצביעים בתקופה האחרונה וברמה של 1.35-1.38 דולר לאירו, שרירה וקיימת כאשר אתמול (ב'), היה ניסיון לפריצת רמת התמיכה החשובה וברמה של 1.35 דולר לאירו. בסה"כ רצועת המסחר להיום נעה בטווח של 1.35-1.3569. 

 

שוק הסחורות נסחר ביציבות תוך נטייה לירידות שערים קלות. מחיר הנחושת בבורסת לונדון רושם ירידה של 0.2% ונסחר ברמה של 7,445 דולר לטון. מחיר האלומיניום רושם ירידה דומה ונסחר ברמה של 2,250 דולר לטון. חבית הנפט נסחרת ביציבות וברמה של 81.5 דולר. הזהב נסחר ביציבות ושומר על רמתו מעל שער של 1,100 דולר לאונקיה.

 

 

הכותב הוא מנהל חדר מצב ואנליסט בשקל אג'יו מקבוצת שקל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים