שתף קטע נבחר

 

נתניהו ליו"ר הקונגרס: המו"מ עלול להידחות בשנה

ראש הממשלה אמר לננסי פלוסי כי התעקשות הפלסטינים על הקפאת הבנייה בירושלים עלולה לעכב את שיחות השלום. יו"ר הקונגרס, מצדה, הדגישה כי לחברי בית הנבחרים יש מחויבות לישראל ללא קשר להשתייכותם המפלגתית

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אמר הערב (יום ג') כי שיחות השלום עלולות להידחות בשנה, אם הפלסטינים לא יוותרו על דרישותיהם להקפאת הבנייה בירושלים. יושבת ראש בית הנבחרים האמריקני, ננסי פלוסי, אמרה בשיחתה עם נתניהו כי הקונגרס נותר איתן בתמיכתו בישראל.

 

במהלך הפגישה שקיים עם פלוסי אמר נתניהו כי בכוונתו לחזור על הדברים בפגישה שתתקיים מאוחר יותר עם נשיא ארה"ב, ברק אובמה. "זה 42 שנים שאנו בונים בשכונות היהודיות של ירושלים, ואף אחד לא התווכח על כך. אלה שכונות יהודיות שלא מנשלות אף ערבי. הן מחוברות למרקם העירוני בירושלים", אמר.

 

ראש הממשלה שב והדגיש בפגישותיו בקונגרס כי סוגיית הבנייה בירושלים מעולם לא עוררה ויכוח בין ישראל לארה"ב - עד למשבר האחרון. "עכשיו הפלסטינים מעלים דרישה חדשה", הסביר. "אם הדרישה הזאת תאומץ, אנו עלולים לאבד עוד שנה במשא ומתן".  


ידידות ארוכת שנים. פלוסי ונתניהו (צילום: AFP)

 

לדבריו נתניהו, "נושא זה אכן שנוי במחלוקת. גם הפלסטינים לא חושבים שמשהו יפרק את גבעת זאב או את הגבעה הצרפתית. לכן אסור להיות לכודים בדרישה בלתי הגיונית העלולה למשכן את המשא ומתן המדיני לעוד שנה".

 

יו"ר בית הנבחרים השיבה לנתניהו: "אנחנו בקונגרס עומדים לצד ישראל. זה נושא שבו יש לנו מחויבות מעבר למחלוקות המפלגתיות", אמרה פלוסי. "הידידות הארוכה בין ארצות הברית לישראל מבוססת על ערכים משותפים - דמוקרטיה, פלורליזם וחופש - ועל תקוות משותפות לשלום וביטחון לילדינו".

 

התחושה בוושינגטון היא שהמשבר הדיפלומטי נובע מאי-הבנה גדולה ומיותרת בין הממשל האמריקני לממשלת נתניהו. בממשל אובמה מכירים בכך גם כאשר ייחתם הסכם קבע, האזור בצפון-מזרח ירושלים הניצב בלב המחלוקת יישאר חלק מהשכונות היהודיות.

 

מסיבה זו דוחקים בכירי הממשל האמריקני בראש הממשלה נתניהו להסכים לפתוח בדיון מיידי בנושא גבולות הקבע. בפגישות שערך נתניהו

אתמול עם מזכירת המדינה, הילרי קלינטון, וסגן הנשיא, ג'ו ביידן, הדגישו האמריקנים כי יש לדון כעת בגבולות הקבע. לעומתם, נתניהו מתעקש שיש לדון בראש ובראשונה בנושא הביטחוני.

 

מהבית הלבן נמסר כי פגישת נתניהו וביידן, שבה השתתפו גם שר הביטחון, אהוד ברק, והיועץ האמריקני לביטחון לאומי, ג'יימס ג'ונס, היתה "יעילה וכנה. היא עסקה במגוון רחב של נושאים העומדים ביחסי שתי המדינות כהכנה לקראת הפגישה בין הנשיא לבין ראש הממשלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אי הבנה. פלוסי ונתניהו
צילום: AFP
מומלצים