שתף קטע נבחר
 

עוף עם שום וארטישוק

מנה עיקרית מושלמת לליל הסדר: קלה להפליא להכנה, עם המון מרכיבים עונתיים וטריים. חג שמח וטעים

בימוי וסגנון: נטשה חיימוביץ'; צילום: שי רוזנצוויג; עריכה: רונה פפר; סטילס: יוסי סליס; כלים: מיכל פולק, קרמיקה בעבודת יד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המרכיבים ל-6 מנות

4 ראשי שום יבש או שום ירוק, קלופים רק מהקליפות החיצוניות

מלח, פלפל שחור

עלים מ-5 גבעולי רוזמרין טריים

2/3 כוס (140 מ"ל) שמן זית

5 כרעיים, חצויות לשוק וירך

8 לבבות ארטישוק מוקפאים, מופשרים

1 כוס (250 מ"ל) יין לבן

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).

 

2. מחלצים מאחד השומים מחצית מכמות השיניים ומגררים אותן לתוך קערה. מסירים את עלי הרוזמרין מהגבעולים וקוצצים דק מאוד. מוסיפים לקערה עם השום. מוסיפים גם מלח גס ופלפל ומערבבים.

 

3. מסדרים את חלקי העוף ואת לבבות הארטישוק בתבנית ומברישים כל אחד מהם בתערובת השום והרוזמרין מכל הצדדים, וגם מתחת לעור של העוף. מסירים מראשי השום הנותרים את החלק העליון בסכין, ומניחים בין נתחי העוף בתבנית. יוצקים את שמן הזית על חלקי העוף והירקות ויוצקים לתבנית את היין. צולים בתנור 20 דקות, עד הזהבה. מוציאים,יוצקים מהמיצים שהצטברו בתבנית על נתחי העוף, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, מנמיכים את החום לבינוני (180 מעלות) וצולים 20-25 דקות נוספות, עד שהעוף עשוי היטב.  מסירים את  רדיד האלומיניום וצולים עד הזהבה עוד כ-5 דקות, עד שהנתחים זהובים-שחומים ועסיסיים. מגישים.

 

מחפשים מתכונים נוספים לפסח? ריכזנו עבורכם את כל המתכונים המוצלחים כאן
 
רוצים עוד מתכונים למנות עיקריות מעוף, טלה ובקר? לחצו כאן
 
 

פורסם לראשונה 25/03/2010 00:03

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוף עם שום וארטישוק. קל להכנה
סגנון: נטשה חיימוביץ, צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן, עורכת שף
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים