הדולר ממשיך במגמתו צפונה מול האירו
הימים הבאים יהיו קריטיים עבור גוש האירו בכלל ומטבע האירו בפרט: גם אם חבילת החילוץ ליוון תאושר, השיפור בכלכלת ארה"ב ביחס לאירופה צפוי להעצים את התחזקות הדולר
המשבר בגוש האירו מתרחב והפעם לפורטוגל. עוד לא יבשה הדיו בהקשר לגורלה של יוון וכבר סוכנות הדירוג העולמי, פיץ, הודיעה ביום שלישי כי הורידה את דירוג האשראי של פורטוגל ל-AA מינוס. כדור השלג בדמות המשבר של מדינות הגוש ממשיך להתגלגל והשווקים מתרגמים זאת לנטישת פוזיציות הלונג על האירו (בהן המשקיעים מרוויחים מעליית המטבע האירופי) ומעבר לרכישת דולרים.
כפי שניתן לראות, רמת התמיכה של האירו (רמה שממנה יש קושי להיחלשות המטבע) 1.35 דולר לאירו נפרצה. ניכר כי רמה זו תיהפך כעת לרמת התנגדות של האירו (רמה שממנה יתקשה האירו לעלות). עקב התרחישים המאקרו כלכליים האחרונים, רצועת המסחר לטווח הקצר צפויה לטווח של 1.3-1.35 דולר לאירו. לאמור, הדולר ממשיך במגמתו צפונה מול האירו.
דולר/שקל - הדולר התחזק מול השקל והשער היציג נקבע ברמה של 3.749, המשקף עלייה מינורית של 0.187%. רצועת המסחר להיום נעה ברמה של 3.733-3.762. הצמד נסחר ביציבות יחסית תוך נטייה קלה להתחזקות הדולר מול השקל. כאמור בסקירתי הקודמת, הצמד נסחר ברצועה ברורה של 3.7-3.8 שקל לדולר ונראה כי ימשיך כך בטווח הקצר (מספר שבועות).
אירו/דולר - הצמד נסחר ברמה של 1.333 דולר לאירו. מגמת התחזקות הדולר מול האירו נמשכת. עוד ברור, כי למגמה יש עדיין כוח רב. ברמה הטכנית, הצמד אף בחן היום (ה'), את רמת ה-1.329. הימים הבאים הם בבחינת ימים קריטיים עבור גוש האירו בכלל ומטבע האירו בפרט. גם אם חבילת החילוץ ליוון תאושר בכל דרך שהיא וגם אם לאו, מגמת התחזקות הדולר צפויה להתעצם עקב השיפור היחסי בכלכלת ארה"ב ביחס לכלכלת הגוש.
שוק הסחורות נסחר בעליות שערים נאות של כחצי אחוז עד אחוז. מחיר הנחושת בבורסת לונדון רושם עלייה של 0.5% לרמה של 7,380 דולר לטון. מחיר האלומיניום רושם עלייה דומה ונסחר ברמה של 2200 דולר לטון. חבית הנפט נסחרת בעליות שערים לרמה של 81.5 דולר. לאחר מגמת הירידות השבוע, נסחר הזהב בעליות של עד אחוז ושומר על רמתו בקרבת השער של 1,100 דולר לאונקיה.
הכותב הוא מנהל חדר מצב ואנליסט בשקל אג'יו מקבוצת שקל