10 משאיות בגדים נכנסו לעזה: "הסחורה פגומה"
ישראל התירה מעבר לרצועה של משאיות עם סחורה שרכשו ייבואנים מעזה, אולם חלקם מחו על האיכות. סוחרים פלסטינים אמרו כי נאלצו לשלם כ-2,000 שקלים בכל חודש כדי לאחסן את הסחורה בנמל אשדוד מאז 2007
לראשונה זה שלוש שנים, הועברו היום (א') לרצועת עזה בגדים ונעליים, שלא כחלק מהסיוע ההומניטרי. עשר משאיות עם סחורות עברו דרך מעבר כרם שלום, אולם בצד הפלסטיני מחו על כך שחלק מהסחורה - שממתינה בנמלים מאז 2007 - פגומה ועל כך שנאלצו לשלם כסף על אחסון הסחורה בישראל.
"חלק מהבגדים מסריחים", אמר הייבואן זיאד לסוכנות הידיעות רויטרס, בשעה שבחן את הסחורה שקיבל. "כמחצית מהסחורה עדיין במצב טוב, אבל היתר פגום. אני חושש שלא אצליח להחזיר את ההשקעה". סוחרים פלסטינים אמרו כי נאלצו לשלם כ-2,000 שקלים בכל חודש כדי לאחסן את הסחורה בנמל אשדוד. "כעת גם בחמאס דורשים מס", מחה זיאד.
בסך הכל נכנסו היום חמש משאיות עם בגדים וחמש משאיות שהכילו נעליים. "מאז מבצע עופרת יצוקה, סוכנות האו"ם הכניסה סחורה לרצועה, אבל בכמויות קטנות", אמר גורם במעבר הגבול הפלסטיני. גורם צבאי טען כי "מדובר במשלוח שנכנס בכל כמה חודשים. אין שינוי במדיניות".
ואולם, זוהי העברת הסחורה הפרטית הראשונה זה כמעט שלוש שנים,
מאז הוטל המצור עליה בעקבות חטיפת גלעד שליט. בתקופה האחרונה הולך וגובר הלחץ על ישראל להקל את המצור על מיליון וחצי תושבי הרצועה - דרישה הכלולה בין היתר בדרישות הממשל האמריקני כדי לאפשר את חידוש תהליך השלום.
ישראל מתירה סיוע המוניטרי לרצועה - מזון, תרופות ומוצרי יסוד - אך ספגה ביקורת על כך שהיא אינה מתירה, למשל, את הכנסתם של פלדה ובטון לבנייה, כיוון שהם יכולים לשמש גם בתעשיית הנשק. גם יבוא ספרים וצבעים לציור אסור.
בפועל, מצליחים העזתים לייבא חלק מהמוצרים האסורים. אלו מגיעים דרך המנהרות בגבול מצרים, ונמכרים בשוק השחור. למרות זאת, בשווקי הרצוה יש מחסור גדול, והסוחרים טוענים כי גם עשר משאיות יהוו רק טיפה בים. הם חוזרים ודורשים מישראל לשחרר את המכולות המוחזקות בנמלים לאחר שנתפסו בדרכן לרצועה.