שתף קטע נבחר

 

קלינטון: האיום בטרור גרעיני - ממשי ביותר

לקראת ועידת מנהיגי המדינות בוושינגטון בשבוע הבא הזהירה מזכירת המדינה כי "האיום בטרור גרעיני הוא ממשי מאוד. ארגוני הטרור מנסים בעקביות להשיג חומרים גרעיניים בכל העולם". "הוועידה חשובה ביותר בהקשר זה", הוסיפה.

הסיבה לחשש העולמי מפני גרעין איראני? ימים ספורים לפני ועידת הפסגה של ראשי המדינות בנושא הגרעין בוושינגטון, מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, אמרה הלילה (יום ד') כי האיום שקבוצות טרור קיצוניות יבצעו פיגועים באמצעות "פצצות מלוכלכות" - חומרי נפץ גרעיניים - הוא "ממשי מאוד".

 

"לצערי, האיום בטרור גרעיני הוא ממשי מאוד. אנו רואים שרשתות הטרור מנסות באופן עקבי להשיג חומרים גרעיניים ברחבי העולם",

 אמרה קלינטון לנציגים דיפלומטים רבים מארצות שונות בכנס של מזכירות המדינה. "למרות חילוקי הדעות הבינלאומיים, כל הרשויות, בכל המדינות, חייבות להתייצב נגד האיום בטרור גרעיני שמציבות רשתות הטרור הקיצוניות, שאין להן כל ערך לחיים", אמרה קלינטון.

 

כ-40 ראשי מדינות צפויים להגיע לוושינגטון בשבוע הבא לוועידת פסגה "חשובה במיוחד בהקשר זה", לדברי קלינטון. לפי הבית הלבן, מטרת הוועידה, שתימשך יומיים ותיפתח ביום ראשון הבא, היא "לאבטח את כל החומרים הגרעיניים ברחבי העולם, תוך ארבע שנים".

 

אובמה: "האיום הגדול ביותר: טרור גרעיני"

ארצות הברית הציגה היום דוקטרינה צבאית-גרעינית חדשה, המגבילה את הנסיבות המאפשרות שימוש מצידה בפצצה גרעינית. בהצהרה בעניין זה מטעם הנשיא ברק אובמה, נכתב כי מדובר בצעד שיצמצם את תפקיד הגרעין במערך ההגנה האמריקני, אך ימשיך להפעיל לחץ על מדינות שמנסות להשיג את כלי הנשק הללו.

 

"האיום הגדול ביותר לארצות הברית ולביטחון הגלובלי כבר אינו האיום הגרעיני בין אומות, אלא טרור גרעיני מצד קיצונים והתרבות הנשק הגרעיני במספר גדל והולך של מדינות", נכתב בהצהרה מטעם אובמה.

 שר ההגנה גייטס וקלינטון הסבירו במסיבת עיתונאים כי מטרת המדיניות החדשה היא הטלת מגבלות על השימוש בראשי נפץ גרעיניים, זניחת פיתוח כלי נשק אטומיים חדשים וצמצום המאגר הקיים. 

 

אולם האסטרטגיה החדשה, לפיה לא יותקפו בגרעין מדינות שאין להן נשק גרעיני, כוללת תנאי מרכזי וחשוב: מדובר רק במדינות שיישמו את האמנה לאי-הפצת נשק גרעיני. פירצה זו למעשה קובעת שארגוני הטרור, צפון קוריאה ואיראן אינן חסינות מתקיפה גרעינית. "יש כאן מסר חזק לאיראן ולצפון קוריאה, שאם הן לא יפעלו לפי החוק, כל האופציות על השולחן", אמר גייטס. קלינטון הוסיפה ש"האסטרטגיה הזו ממחישה את המחויבות שלנו לפירוק גרעיני". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתריעה לקראת הוועידה. קלינטון
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
מתקן גרעין איראני באיספהאן (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים