בבית הלבן של אובמה כבר אין "איסלאם קיצוני"
המסמך האמריקני שתִמצת את דוקטרינת בוש תיאר את מאבקה של ארה"ב נגד האיסלאם הקיצוני. אולם יועציו של הנשיא הנוכחי מעדיפים להסיר מינוחים דתיים
יועציו של נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, יסירו מינוחים דתיים כמו "איסלאם קיצוני" מהמסמך המרכזי שמציג את מדיניות הביטחון הלאומי האמריקנית. בכוונתם להשתמש במסמך המשוכתב כדי להדגיש שארה"ב לא מביטה על העולם המוסלמי "דרך עדשת הטרור".
מדובר במפנה משמעותי ב"אסטרטגיית הביטחון הלאומי" - מסמך שתמצת את דוקטרינת הנשיא הקודם, ג'ורג' בוש הבן, למלחמה מונעת. כרגע הנוסח בו קובע ש"המאבק נגד האיסלאם הקיצוני והמיליטנטי הוא הסכסוך האידיאולוגי הגדול ביותר בשנותיה הראשונות של המאה ה-21".
גורמי מלחמה בטרור אמרו היום (ד') כי שכתוב מסמך האסטרטגיה הוא חולייה נוספת בשרשרת הנסיונות של אובמה להטביע את חותמו על מדיניות החוץ האמריקנית. זאת, בדומה להכרזתו על השאיפה להרחיב את הפירוק מנשק גרעיני, ולהגביל את המצבים שבהם יהיה בו שימוש.
מדובר בחלק ממאמץ נרחב יותר שעליו מדברים בבית הלבן באופן פומבי. מהלך זה נועד לשנות לא רק את הדרך שבה ארה"ב פונה לעולם המוסלמי, אלא גם הנושאים שעולים לדיון - החל מטיפול רפואי, עבור במדע ופיתוח טכנולוגי, וכלה בחינוך. המדיניות נבנתה מאז נאומו המפורסם של אובמה באוניברסיטת קהיר, שבו קרא ל"התחלה חדשה" עם המוסלמים.
בממשל הנוכחי לא אהבו את המדיניות הקודמת. "אתה לוקח מדינה שבה הרוב המכריע לא יהפכו לטרוריסטים, ואומר להם 'אנחנו בונים לכם בית חולים כדי שלא תהפכו לטרוריסטים'. זה לא ממש הגיוני", אמר מנהל צוות המחויבות הבינלאומית במועצה לביטחון לאומי, פרדיפ רמאמורתי.
הוא ואנשיו מנסים לשנות לא רק את המינוחים, אלא את האופן שבו דיפלומטים ואנשי עסקים מתנהגים בבואם למדינות מוסלמיות. "אתה רוצה לחשוב על ארצות הברית כאומה שנלחמת בטרור או זו שאתה רוצה לעשות איתה עסקים?", תוהה רמאמורתי.