הפרקליטים שבתו, מתנחלת תפוצה ב-20 אלף ש'
בהיעדר הגנה מטעם המדינה, קיבל בית משפט השלום בירושלים את תביעת הנזיקין שהגישה פעילת ימין שהותקפה על-ידי שוטרים בפינוי עמונה. במח"ש סירבו לחקור את הפרשה בשל חוסר עניין לציבור
יום אחד ללא הגנה עלה למדינה כמה אלפי שקלים. בית משפט השלום בירושלים קבע אמש (יום ד') כי על המדינה לפצות פעילת ימין בסכום של לא פחות מ-20,000 שקלים, בפסק דין שניתן בהיעדר הגנה. אל הדיון שנערך בעקבות התביעה שהגישה הפעילה, שטענה כי נפגעה משוטרים במהלך הפינוי הסוער בעמונה,
לא התייצב איש מטעם המדינה - בעקבות "שביתת הפרקליטים",
שפרטיה נחשפו לראשונה ב-ynet.
תביעתה של המפגינה, איילת פלק מההתנחלות עפרה, מבוססת על סרטון וידאו שתיעד את מהלך פינוי המפגינות מאחד מגגות בתי הקבע שנבנו במאחז הבלתי חוקי. למרות הזכייה הקלה, אמרה פלק ל-ynet כי היקף הפיצוי שניתן לה אינו הולם. "למרות הכאב שנגרם לי, זאת התקדמות והכרה בזה שנפגעתי. גם אם לא הייתה שביתה היו חוקרים אותי, אבל אני מאמינה שהאמת הייתה יוצאת לאור בכל מקרה".
אבל אולי לרוע מזלה של פלק, נמשכה השביתה רק יום אחד. כעת היא מקווה כי הפרקליטים, שחזרו בינתיים לעבודתם, לא יגישו ערעור על ההחלטה. "לא משנה אם אתה יהודי או ערבי, ימני או שמאלני.
אלימות כזאת לא צריכה להיות נגד אף מפגין", אמרה המתלוננת. "גם כיום, כשאני רואה את התמונות, זה כואב ומשפיל. אשמח גם עכשיו לקבל התנצלות".
בכתב התביעה, שהגיש עו"ד בני לוין, צוין כי "במהלך הורדתה מהגג, תוך כדי שהשוטרים אחזו בידיה וברגליה של התובעת שהייתה במצב של חוסר אונים מוחלט, דחפו השוטרים את ראשה לעבר הרצפה, תוך שהניחו את כפות ידיהם על פניה ולחצו אותן בעוצמה כלפי מטה".
לאחר האירוע, הגישה פלק תלונה במח"ש נגד אותם שוטרים, שם סירבו לפתוח בחקירה בעילה של "חוסר עניין לציבור". בסיוע "ארגון זכויות האדם ביש"ע", הגישה איילת תביעה נזיקית שהובילה להחלטה מאמש.
איילת פלק. פיצוי בקלות
העימות בעמונה. ללא הגנה
צילום: אמיר כהן
מומלצים