שתף קטע נבחר

'צר לנו' או 'ברוכה הבאה': מי תעבור את המיונים?

עם תום ההרשמה למסע מלכת המדבר השבוע, הגיעו 1,500 המתמודדות הסופיות ליום המיונים, ביניהן אם ובתה, שש אחיות ואפילו מורה שהבטיחה לתלמידיה שתגיע ללפלנד. אולם רק בודדות יהיו בנות-המזל שייזכו להגשים את החלום. הבחירות

אל יער בן שמן הגיעו היום (ד') מאות נשים, שחלומן הרטוב הוא ליטול חלק במסע המדבר 2010. רק 1,500 מתוך אלפי מתמודדות שנרשמו למסע זכו להשתתף במיונים, ומתוכן רק מאות בודדות יגיעו בסוף אל ארצו של נילס הולגרסון, לפלנד, בכדי לראות בלבן של העין את איילי הצפון.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מתוך מאות רק בודדות יגיעו ללפלנד. יום המיונים של "מלכת המדבר"

 

12 שנים שהמסע הזה יוצא לדרך, ומדי שנה נראה שקבוצת הנשים שנרשמת אליו רק הולכת וגדלה. מדובר בנשים מקבוצות אוכלוסייה שונות ברחבי הארץ, שמבקשות לחוות חוויה אישית השייכת רק להן, להשאיר הרחק מאחור את הבעל הילדים והנכדים, ולהיות במשך שמונה ימים הכי קרוב שרק אפשר לעצמן.

 

מתוך אותן אלפים שנרשמו, נדרשים מארגני המסע לבחור רק כ-1,500 נשים הנקראות לעבור מיונים, ומתוכן יבחרו כ-570 נשים בלבד למסע. "הסינון למיונים היה רנדומלי, אך עם זאת דאגנו שיהיו נשים ממגוון רחב של אוכלוסייה", אמרה מנהלת קונספט מלכת המדבר, יפעת יגר.  


רשימת הבנות רק הולכת וגדלה. המתמודדות בפעולה (צילומים: איה בן-עזרי)

 

"הקושי הוא לאו דווקא פיסי"

אל המיונים, המתקיימים במשך שלושה ימים, מגיעות מידי יום קבוצה של כ-500 נשים. כבר בהגיען הן מחולקות לקבוצות ומשם עוברות לתחנות, שם הן נדרשות להפגין את יכולותן. "אני מנסה לבנות מגוון רחב של תחנות, שבכל אחת מהן ניתן יהיה לבחון יכולת אחרת", הוסיפה יגר. "למשל, בתחנה אחת נדרש שיתוף פעולה ועבודת צוות, בתחנה אחרת אנו בוחנות את היכולת לנתח מקרה להיות חלק מקבוצה, וישנן תחנות בהן נבחנת היכולת הפיסית, על אף שבעיני זה החלק הכי פחות משמעותי.

 

"לדוגמא, באחת המשימות ישנו קיר שצריך לטפס עליו, ופחות מעניין אותנו לראות מי עוברת אותו בקלות, אלא איך אלו שקשה להן מתמודדות עם האתגר. זה מעיד על המתמודדת הרבה יותר. לצערי, עדיין חלק מהדימוי שלנו במלכת המדבר, הוא שהמסע קשה מבחינה פיסית, ואני אומרת שהקושי הוא לאו דווקא פיסי. לי, למשל, היה קשה לעזוב את הילדים שלי".

 

בין התחנות פגשנו את רינה שליסלברג מהישוב אורנית, שהשנה צפויה לחגוג יום הולדת 50 והילדים הם אלו שדחפו אותה: "מתחילת השנה הם לחצו עלי שאני מתאימה", אומרת שליסלברג, "יש לי שישה ילדים שהחליטו שזו המתנה המתאימה ביותר ליום ההולדת שלי, ולכן אני כאן. אני לא יודעת אם אגיע ללפלנד אבל גם מה שקורה עכשיו זו חוויה מעצימה עבורי".


מגוון רחב של תחנות, שבכל אחת מהן ניתן לבחון יכולת אחרת

 

"בעלי יודע שאני חיה מהאקסטרים הזה"

בתחנה הסמוכה נמצאת ג'ודי סטולר. היא עומדת ומעודדת את כל בנות הקבוצה שלה לעלות על החבל, וכשמגיע תורה היא פונה אליהן ואומרת: "תעודדו אותי, אני לא אעבור את זה בלעדיכן".

 

"למה מלכת המדבר?" אני שואלת, וסטולר עונה: "אני מלכה בבית, מלכה בחוץ, ומגיע לי גם להיות מלכה בלפלנד". כשהיא יורדת מהחבל היא זוכה לקול תשואות הבנות. "הן לא יודעות איזה פחד גבהים יש לי", ממשיכה סטולר, "אבל אמרתי לעצמי שאין ברירה, דבר לא ישבור אותי".

 

בקבוצה של סטולר נמצאת גם תמר לוין, מורה מקרית מוצקין, שהבטיחה לתלמידיה בכיתה ו' 3 שתגיע ללפלנד. "זה היה החלום של בעלי", אומרת סטולר, "הוא רשם אותי כמתנת יום הולדת ויודע שאני חיה מהאקסטרים הזה".


"הבנות לא יודעות איזה פחד גבהים יש לי". המתמודדות מהלכות על חבל דק

 

בין התחנות נתקלנו בגיטה רוקח מהישוב עזר, שליד אשדוד. לגיטה ברור שיבחרו בה. "גידלתי ארבעה ילדים והחלטתי שבא לי לעשות גם משהו בשביל עצמי. ברור לי שיבחרו אותי, שאני אהיה שם".

 

בתחנה מספר שש נמצאת הממיינת, סימה שני, העומדת ובוחנת מרחוק את הבנות. "זו תחנה שבה נדרשת עבודת צוות", אומרת שני, "בכל פעם חמש בנות צועדות ביחד על סנדל אחד, כשהן נדרשות לעבור 15 מטר עם מכשולים. בתחנה כזו בהחלט אפשר לראות ולבחון מי מתאימה ומי לא".

 

"לעבור את זה ביחד זה ערך מוסף"

אל המיונים עצמם מגיעים הרבה פעמים גם בני משפחה, המבקשים לחוות את החוויה יחד. אתמול היו במיונים שש אחיות שהחליטו כי הן רוצות לעשות משהו למען עצמן, ללא הבעלים והילדים, והיום היו אלו עירית חובב ובתה, שני ודאוקר. השתיים, שחברות בקבוצה 25, הפגינו נחישות ומורל.


יש תחנות בהן נדרשת עבודת צוות. הבנות מושכות את המכונית: קלי קלות..

 

"מה שמשך אותי זה היעד - לפלנד", אומרת עירית, "ואז הצעתי לשני כי זו נראתה לי חוויה מיוחדת, ולעבור את זה ביחד - זהו ערך מוסף". שני, שקיבלה את ההצעה, תשאיר מאחור בעל ותינוק בן שנה, אם תתקבל למסע, ואילו אמה, עירית, תשאיר כאן בעל, שני ילדים ושלושה נכדים. "כבר נסענו פעמיים יחד לחו"ל אבל הפעם זה שונה", הן מסכמות.

 

בתום שלושת ימי המיונים, יעבירו הממיינות את כל החומר ליפעת יגר, שתקבל בסוף את ההחלטה. רגע לפני, חשוב ליגר להדגיש שכולן טובות:

 

"אני יושבת על זה שעות", היא אומרת, "חשוב לי שבאמת נבחר את המתאימות ושלא נפספס לכאן או לכאן. בתוך עשרה ימים הן תקבלנה מכתב ובו יהיה כתוב או 'צר לנו' או 'ברוכה הבאה'" 

 

בהצלחה לכל המתמודדות!

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כל יום 500 בנות נבחנות
צילום: איה בן-עזרי
קיר הטיפוס. מי מתמודדת עם האתגר?
צילום: איה בן-עזרי
לחוות חוויה אישית. מתמודדת בפעולה
צילום: איה בן-עזרי
מומלצים