רפובליקנים: ממשל אובמה ינציח את החילוצים
נשיא ארה"ב נפגש עם מנהיגים משתי המפלגות כדי לדון ברגולציות החדשות על תעשיית הפיננסים. מנהיג הרפובליקנים: החוק שמקדם הממשל ינציח את תופעת החילוצים הפיננסיים במקום לסיים אותם
נשיא ארה"ב ברק אובמה אמר היום (ד') כי המאמץ של הדמוקרטים לאשר את הרפורמות הפיננסיות ולהטיל רגולציות על וול סטריט, לא ישתקף בחילוץ ציבורי נוסף של הבנקים כפי שדרשו הרפובליקנים. אובמה הוסיף כי הוא רוצה פיקוח פדראלי גדול יותר על שוק הנגזרים - מוצרים פיננסים מסוכנים יותר, שמחירם נגזר ממחירו הבסיסי של מוצר מסוים, ושתרמו לקריסה הכלכלית של הבורסות בארה"ב.
הנשיא נפגש עם מנהיגי בית הנבחרים והסנאט משתי המפלגות כדי לדון ברגולציות החדשות לתעשיית הפיננסים. מנהיג הרפובליקנים בסנאט, מיטש מק'קונל, נאם מוקדם יותר היום ואמר כי החוק שמקודם על ידי הממשל, ינציח את תופעת החילוצים הפיננסיים במקום לסיים אותם.
אובמה, שדיבר בקצרה עם העיתונאים לפני שנכנס לפגישה הסגורה, אמר שמטרת החוק המתרקם היא למנוע חילוצים כלכליים והוא בטוח שאכן כך יהיה. "אם יש שיעור אחד שלמדנו", אמר הנשיא, "זה ששוק הפועל ללא מעצורים, שבו אנשים לוקחים סיכונים עצומים ומצפים ממשלמי המיסים לחלץ אותם כשהדברים משתבשים - זה דבר פשוט לא מקובל".
אובמה הוסיף וקרא למנגנון חזק שיפקח על הנגזרים. נגזרים הם חוזים המשמשים לגידור סיכונים או ספקולציות על ערכם העתידי של נכסים. הנגזרים הבעייתיים ביותר משנת 2008 ושנת 2009 נגעו להלוואות המשכנתאות שלא הוחזרו.
לאחר הפגישה התעקש מק'קונל שחוק הסנאט "יוביל לחילוצים בלתי נגמרים של בנקים בוול סטריט מכספי משלם המיסים". מק'קונל תקף את החוק בטענה כי הבית הלבן פועל על פי אותה הגישה בה נקט ברפורמת הבריאות, "להרכיב חוק מפלגתי ולהעביר אותו רק על בסיס מפלגתי".
הרפובליקנים מאמינים כי הם ימשיכו לצבור נקודות אצל המצביעים אם יתקפו את החוק הזה, כפי שתקפו את רפורמת הבריאות. הדמוקרטים מצידם אומרים, שהרפובליקנים מעדיפים את הטייקונים של וול סטריט על פני האמריקני הממוצע.
הדמוקרטים והממשל הביעו ביטחון שיהיו להם את הקולות הדרושים להעברת החוק, גם ברמה הציבורית וגם בשיחות פרטיות. הם זקוקים לפחות לקול רפובליקני אחד בסנאט כדי להתגבר על הקשיים הפרוצדוראליים שצפויים לחוק.
בבית הלבן אומרים, כי המחוקקים הרפובליקנים משתמשים בטיעונים הללו כחלק מקמפיין בחירות, כדי לתייג את החקיקה בתור חילוץ של הבנקים, מבלי שיהיה לכך קשר למציאות. הבחירות לקונגרס צפויות להתקיים בנובמבר והרפובליקנים מנסים לחזור ולזכות בשליטה על הקונגרס, אותו הפסידו לדמוקרטים.