החשד: שוחד מדנקנר לאפרתי, דרך עד המדינה
מחקירת המשטרה בפרשת "תעשיות המלח" שנולדה מ"תיק הולילנד" עולה כי כדי להימנע מקשר שוחד ישיר בין המעורבים - גויס עד המדינה, שהעביר את הכספים למאיר רבין, העצור בפרשת הולילנד. האחרון הוא קרוב משפחתו של אפרתי
הקשר בין פרשת הולילנד לתעשיות המלח: מאיר רבין, שנעצר לפני כשבועים, הוא החוט המקשר בין הפרשה המוגדרת "מהחמורות בתולדות המדינה", לזו שבה מעורב איש העסקים, דני דנקנר. במשטרה חושדים כי דנקנר, בתיווכו של עד המדינה, השתמש בקרבה המשפחתית של רבין על מנת לשחד את המנהל לשעבר של מינהל מקרקעי ישראל, יעקב אפרתי. מעצרם של דנקנר ואפרתי הוארך אמש (יום ד') בחמישה ימים, בבית משפט השלום בראשון-לציון.
בחקירתו, במשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלוד, הוצגו בפני דנקנר החשדות נגדו. על-פי חשד החוקרים, כספי השוחד, בסך מאות אלפי שקלים, הועברו לאפרתי - בהיותו ראש מינהל מקרקעי ישראל - באמצעות רבין.
דנקנר נראה אמש מתוח בבית המשפט והסכים רק לומר "אני בטוח בניקיון כפיי". אבל החוקרים, בראשותו של ראש המפלג הכלכלי ביאח"ה סגן-ניצב יורם נעמן, חשבו אחרת והציגו דו"חות סודיים לשופט אברהם טל, בנוגע למעורבתו של איש העסקים.
במשטרה אישרו כי המידע על העסקה בין מינהל מקרקעי ישראל, שהפשיר לבנייה שטח ענק ויקר שבידי "תעשיות מלח", החברה של דנקנר, היה ידוע להם כבר שנים, אך היה בעייתי להוכחת מעשים פליליים. אך רק עכשיו, אומרים במשטרה, יש בידיהם עדויות המצביעות על חשד לשוחד שנתן דנקנר לאפרתי.
השיטה במקרה הזה עבדה כך: לא היה מגע ישיר בין דנקנר לאפרתי. במהלך החקירות בתיק הולילנד, הצביע עד המדינה על כך שדנקנר שיחד את אפרתי על מנת שזה יפשיר לו קרקעות. את הכסף קיבל עד המדינה, והעביר אותו לרבין. האחרון הינו קרוב משפחתו של אפרתי, וכמו בפרשת הולילנד שימש כמתווך שהעביר כספים מעד המדינה לאפרתי בסך מאות אלפי שקלים.
זאת גם הסיבה שבמשטרה ביקשו להאריך שוב ושוב את מעצרו של רבין, כדי שלא יוכל לספר על השאלות שנשאל בחדרי החקירה אודות העסקאות של דנקנר. בדו"חות הסודיים שהכינה המשטרה והועברו לעיון בית המשפט, הוצגו כבר אז החשדות האלה, ואולם במשטרה חיכו לעיתוי המתאים על מנת לעצור את דנקנר.
"הליך שנבחן על-ידי מבקר המדינה"
בחקירתו הקפיד דנקנר לענות על כל השאלות של החוקרים, אך הסביר כי כל הכספים ששולמו היו כשרים לטובת הפרויקט וכי הכל כבר נבחן. "אנחנו תמהים על בקשת המעצר וההחלטה שבאה בעקבותיה" אמר בא כוחו של דנקנר, עו"ד יוסף בנקל. עורך הדין הוסיף: "מדובר בהליך שמתקיים 15 שנה ונבחן על ידי מבקר המדינה, שני יועצים משפטיים לממשלה והפרקליטות ומונח זה שבע שנים בבג"ץ".
מבקר המדינה מתח ביקורת חריפה על התנהלות הדברים בפרשה עוד בשנת 2001,
ובעקבות כך דרש היועץ המשפטי דאז, אליקים רובינשטיין ביולי 2003, משר התמ"ת דאז, אהוד אולמרט, שמועצת מקרקעי ישראל תנהג בחומרה בנושא סיווג הקרקעות של חברות המלח.
עקב דרישותיו של רובינשטיין, הוקם צוות מיוחד בפרקליטות שבדק את הנושא ונתן הנחיות כיצד להמשיך לפעול. בסופו של דבר נדרשה חתימה של שר האוצר לביצוע העסקה. זו ניתנה ב-2006 על ידי אהוד אולמרט, שכיהן כשר האוצר, אך בצל הביקורת, הוא משך את חתימתו. העסקה לא אושרה עד היום והנושא נשאר עומד ותלוי בבג"ץ, שהוגש על ידי התנועה לאיכות השלטון.