שתף קטע נבחר

 

ציר חוסם-ברק בעבודה: "מיני-מרד נגד מנהיגותו"

בכירים בעבודה אמרו ל-ynet כי המתיחות הגוברת במפלגה, הפעם על רקע ניסיונותיו של ברק למנות את שלום שמחון ליו"ר הקק"ל מבלי לערוך על כך הצבעה, הופכת לקריאת תגר על מנהיגותו. "קשה שלא לראות עד כמה הוא נותר לבדו"

המתיחות במפלגת העבודה מסרבת להירגע. ל-ynet נודע כי בכירים במפלגה, ובראשם השרים בנימין בן-אליעזר ואבישי ברוורמן ויו"ר ההסתדרות, עופר עיני, הקימו לאחרונה "ציר חוסם" פנימי בניסיון למנוע מיו"ר המפלגה, אהוד ברק, "להצניח" את השר שלום שמחון למועמדה של המפלגה לראשות הקרן הקיימת לישראל - מבלי לערוך בחירות שייקבעו את זהות המתמודדים לתפקיד.

 

במפלגה אמרו כי שמחון מעוניין לפרוש מהחיים הפוליטיים ולזכות בתפקיד, בעוד השלושה הבהירו את דרישתם לערוך לשם כך בחירות מסודרות ודמוקרטיות תוך שהציגו התנגדות נחרצות להצגת "רשימה סגורה" שתיקבע מראש.

 

לפני שבועות אחדים דווח כי כמה מפעילי העבודה עתרו למוסד לבירור עתירות של המפלגה נגד הכוונה להקים ועדה שתגבש את הרכב הרשימה, אולם זו נדחתה. אותם פעילים טענו כי שמחון וברק סיכמו ביניהם מראש לקדם את מועמדותו של הראשון מביניהם לתפקיד יו"ר קק"ל. בהמשך, הגישו העותרים ערעור על כך גם לבית המשפט המחוזי בתל-אביב, באמצעות עו"ד יורם אברהמי.

 

המהלך שיזמו ברק ושמחון הצליח לעורר את זעמם של רבים מפעילי העבודה, כמו גם של חלק מבכירי הסיעה בכנסת. בן-אליעזר, שבימים האחרונים ערך שיחות עם פעילים במפלגה בניסיון לגייס אותם למאבקו, הבהיר לשמחון כי לא יתמוך במהלך "הצנחה" לתפקידים השונים במוסדות הלאומיים, בהם גם יו"ר הקק"ל.

 

"אי אפשר שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה במפלגה הזאת. צריך לשמור על הסדר ולקיים בחירות מסודרות. בקשר לבחירות לאותם מוסדות, יש תהליכים דמוקרטיים שצריך לשמור עליהם. ההתנהלות במקרה הספציפי הזה משפיעה על כל ההליכים הדמוקרטיים במפלגה", אמר בכיר במפלגה. "שוב מתברר שברק ושמחון פועלים לבד. קשה שלא לראות עד כמה ברק נותר לבדו. כולם מתנגדים למהלכים שלו ומנסים להציג אלטרנטיבה למנהיגות הפוליטית שלו. ללא ספק, אפשר לקרוא למה שקורה עכשיו 'מיני-מרד' נגד היו"ר".

 

על רקע הדברים, החלו אתמול הפעילים שהגישו את העתירה נגד ברק ושמחון, רואי בן-דוד וישראל גל, בהחתמת חברי מרכז בדרישה לכנס אותו להכריע באופן בחירתם של נציגי המפלגה במוסדות הלאומיים. "לא יתכן שברק ושותפיו יעשו ככל שעולה על רוחם", אמר בן-דוד. "אין שום דבר אישי נגד שלום שמחון, אבל אם הוא חושב שהוא ראוי לתפקיד - שיתמודד עליו כמו כל אדם אחר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אהוד ברק. מתנגדים רבים מבית
צילום: גיל יוחנן
שלום שמחון. מינוי ללא הצבעה?
צילום: דנה קופל
מומלצים