שתף קטע נבחר

איך לשדרג את המדורה, ולא רק בל"ג בעומר?

מדורה היא דרך פשוטה לשדרג פלאים כל טיול, פיקניק או סתם אירוח לילי, אז למה לחכות רק לל"ג בעומר? לרוית נאות יש כמה הצעות שיהפכו את המדורה שלכם למקום הכי חם בסביבה

לא מעט קרשים עלו על המוקד מאז שהורינו סיפרו צ'יזבטים מסביב למדורה, ועד שהגענו לסירי הפוייקה המדוגמים. בדרך הזדמנה לנו המדורה השנתית הרשמית בכל ל"ג בעומר ולפחות תפוח אדמה לוהט אחד.

 

יש משהו בלהבות, בישיבה הנמוכה ובפוטנציאל האינסופי של מדורות, שמשדרג פלאים כל טיול, מסע, פיקניק או סתם אירוח לילי, חברתי או זוגי. ההתמכרות האישית שלי לנושא המדורות, גרמה לי ליצור "זולת מדורות" בחצר האחורית שלי. כך לא צריך לחכות לטיול השטח, לפיקניק או לל"ג בעומר הבא כדי ליהנות מכל העסק הבוער הזה.

 

אז לכבוד ההילולה הקרובה קבלו שלל טיפים שישדרגו לכם לא רק את המדורה, אלא גם את הטיול הבא:

 

  • אספו עצים כל השנה ושמרו אותם בפח או בארגז גדול בחצר. כך תהיה לכם "צידה" מוכנה לכל יציאה לטיול שטח או לפיקניק. ודאו כי הארגז נכנס בקלות לתא המטען ואל תדאגו - הוא לא מלכלך את הרכב. בדרך חזרה, אחרי שהתרוקן מהעצים, הארגז משמש ככלי קיבול מעולה לבקבוקי הבירה הריקים ולשקיות הזבל, שחייבים לפנות מהשטח.

 

  • עיתונים וקוביות להדלקת מנגלים בטיחותיים בהרבה מנפט או בנזין ומלכלכים הרבה פחות.  


מהפטנת. מדורה.

 

  • עששיות. מדובר בשדרוג ממשי לחווית המדורה. מפזרים כמה עששיות עם נרות בשטח הקרוב למדורה ונהנים מאווירה מושלמת. העששיות סגורות, כך שהן בטוחות לשימוש בחוץ. מדובר בהשקעה חד פעמית ומשתלמת, שתשמש אתכם בגינה או במרפסת בשאר ימות השנה.

 

  • קנו קומקום פשוט בשוק לטובת המדורות בטיולי השטח, ונסו את המתכון הבא: הכינו בבית תערובת של הל, פלפל אנגלי, קינמון וציפורן (מומלץ לאחסן בקופסת פלסטיק של תבלינים). מלאו כמחצית מהקומקום במים, הוסיפו כמה תיונים, סוכר, ואת תערובת התבלינים, והביאו לרתיחה מעל הלהבות. אחרי כמה דקות בישול הוסיפו חלב, ערבבו והסירו מהאש. גם הודים מדופלמים ובוגרי גואה, יתמוגגו מנחת למרגלות המדורה שלכם.

 

  • הוסיפו לציוד המדורה הבסיסי מכסה ישן של סיר גדול או מחבת ישן, רצוי אפילו בלי ידית, את מתקפלת, וזוג כפפות אסבסט, שניתן לרכוש בחנויות לחומרי בנין וג'ריקן מלא מי ברז. האת המתקפלת תשמש אתכם כדי לשלוף מתוף המדורה כמה מהגחלים שמונחים בשוליה - הרבה יותר קל "לבשל" מעליהם. הניחו מעל הגחלים את המכסה, שהפך בזה הרגע לטפניאקי שטח מעולה, שעליו מניחים את האוכל. במים תשתמשו מאוחר יותר, לכיבוי המדורה.  

 

  • שיפודי עץ יבצעו עבודתם נאמנה אם תנעצו אותם מלבד במרשמלו, בקלחי תירס שנמרחו בקצת חמאה או ברוטב צ'ילי מתוק, או בבננות עם קובית שוקולד בקצה. העבירו בזהירות את השיפוד המתוק מעל הלהבות מספר פעמים ותוכלו להתענג מתוצר משודרג פלאים. 


על האש, קצת אחרת

 

  • תפוחי אדמה, על שום מה? בטטות, בצלים, חצילים, קישואים ראשי שום שלמים, או דבר אחר שבדרך כלל מוצא את דרכו לצלחת האנטיפסטי שלכם יתגלה כטעים עוד יותר עם ניחוח המדורה. עוטפים את הירקות בנייר כסף ומניחים ממש בשולי המדורה, על כמה גחלים, רצוי אפילו על המכסה מהסעיף הקודם, לכמה דקות. בדקו מדי פעם מה מצב הירקות, כדי שלא תגלו בנייר הכסף שלכם גחלים.

 

  • הכינו "קופסת שכחתי". מצרפים לציוד המדורה הקבוע קופסה שתחכה לכם עם שאר ציוד השטח, ליד המחצלת וערכת הקפה, ותכיל את כל אותם דברים קטנים וחיוניים שנזכרים בהם רק כשמגיעים לשטח, ומבינים שנשכחו בבית. מומלץ שהשקעה חד פעמית בציוד פשוט, תכלול סכין חיתוך עם שיניים, פותחן קופסאות, פותחן לבקבוקי יין, גפרורים, נרות, פנס (רצוי פנס ראש) סוללות, שתי שקיות זבל, מטליות לחות, גליל נייר טואלט, קרש חיתוך קטן, מפת בד משובצת, ערכת תבלינים יבשים לפי הטעם ובקבוק קטן של שמן זית. לא תאמינו כמה נקודות תקבלו מהחבר'ה, כשתשלפו את המפה המשובצת שעליה תגישו את הכיבוד בשטח, לצד המדורה.

 

  • סיימתם לבלות? חובה לוודא כי כיביתם את המדורה לחלוטין. יש לכסות את המקום באדמה ולהשאיר כמה שפחות שאריות מהמדורה באזור.

 

צילומים: ליאור צאליק, ויז'ואל פוטוס

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא רק פעם בשנה (אילוסטרציה)
צילום: ג'רמי פלדמן
ל"ג בעומר בירושלים (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים