שתף קטע נבחר

 

בית משפט בגרמניה: לחשוף מסמכים על אייכמן

ממשלת גרמניה מסרבת להתיר את פרסומם של מסמכים המגוללים את סיפור ההימלטות של אייכמן מאירופה אחרי המלחמה. בית המשפט קבע: "ההסתרה מנוגדת לחוק"

בית משפט בלייפציג קבע הבוקר (יום ו') כי לממשלת גרמניה אין כל מניע חוקי למנוע את חשיפתם של מסמכים מסווגים ובהם מידע על אודות הפושע הנאצי אדולף אייכמן.

 

החלטת בית המשפט צפויה לסלול את הדרך לפרסום המסמכים, שכוללים מידע על 15 השנים שעברו על אדולף אייכמן כפושע נאצי נמלט - מסיום מלחמת העולם השנייה

ועד שנתפס על-ידי סוכני מוסד בארגנטינה והובא למשפט בישראל. בית המשפט דן בסוגייה בעקבות עתירה שהגישה עיתונאית, והחליט כי טענת הממשלה, לפיה פרסום 3,400 המסמכים יפגע ביחסי החוץ של גרמניה, אינה נכונה.

 

הקנצלרית אנגלה מרקל, האחראית גם על שירותי הביון, ניסתה למנוע את חשיפת מסמכי הארכיון והזהירה כי פרסומם יסכן את חייהם של מקורות המידע ואת קשרי הביון הגרמני עם ארגוני ביון זרים.

שופטי בית המשפט בלייפציג, שקיבלו אישור חריג לקרוא את המסמכים, מסרו בהודעה כי "החלטת משרדה של הקנצלרית היא מנוגדת לחוק". עם זאת, הממשלה תוכל להציג סיבות חדשות לצורך להמשיך ולהסתיר את המידע מהציבור.

 

אדולף אייכמן, אחד מאדריכלי "הפתרון הסופי" של הדיקטטור הנאצי אדולף היטלר במלחמת העולם השנייה, נחטף על-ידי סוכנים ישראלים מארגנטינה ב-1960. הוא הובא למשפט בישראל והוצא להורג בשנת 1962. למרות טענת הביון הגרמני כי הסיבה לסודיות המסמכים היא ביטחונית, רבים מאמינים שהמידע המופיע בהם עשוי לחשוף עד כמה סייעה ממשלת גרמניה של אחרי המלחמה לנאצים שנמלטו מאירופה, ומי היו האנשים שלא היו מעוניינים בתפיסתו של אייכמן.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אייכמן בישראל, 1961
צילום: ג'ון מילי, לע"מ
מומלצים