שתף קטע נבחר
 

השמאי הממשלתי: הדירות התייקרו ב-17% בשנה

תל אביב מובילה את טבלת הערים שהתייקרו עם עלייה של 30% למחיר ממוצע של דירת ארבעה חדרים. השמאי: המלאי הנמוך של דירות חדשות, הוא הגורם המשפיע ביותר ומביא ללחץ מתמשך לעלייה במחירי דירות

בשנה החולפת, מאז הרבעון הראשון של שנת 2009 (המשבר הכלכלי) ועד לרבעון הראשון של 2010 עלו מחירי הדירות שקלית נומילית בישראל בשיעור של 16.6% (בתקופה זו עלה מדד המחירים לצרכן ללא דיור בשיעור של 3.1%). כך עולה מנתוני השמאי הממשלתי שפורסמו הבוקר (ג').

 

על פי הנתונים, בערים שבהן נותחו מחירי העסקאות ברבעון הראשון של שנת 2010 בהשוואה לרבעון שלפניו, נצפתה מגמת עלייה בשיעור ממוצע נומינלי שקלי של כ-4.1%. בתקופה זו ירד אינדקס המחירים הכללי ללא דיור בשיעור של כ-0.7%.

 

כהרגלה, תל אביב הובילה את טבלת הערים שהתייקרו יותר מכל בישראל בין הרבעון הראשון של 2009 לרבעון המקביל ב-2010. מדובר בעלייה של 30% למחיר ממוצע של 2.26 מיליון שקל לדירת ארבעה חדרים.  

 

בהסבר לעליית המחירים נכתב בדו"ח: "על מחירי הדירות משפיעים משתנים רבים, אולם נראה כי המלאי הנמוך של דירות חדשות בלתי מכורות, שירד אל מתחת ל-13 אלף דירות הוא הגורם המשפיע ביותר ומביא ללחץ מתמשך לעלייה במחירי דירות".

 

נזכיר, כי משרד השיכון ומינהל מקרקעי ישראל נמצאים בחודשים האחרונים בעיצומו של מהלך שאמור להערכת שר השיכון אריאל אטיאס להפחית את מחירי הדירות בדיוק בשל מחסור זה. שני הגופים עוסקים בפרסום מכרזים ומכירת קרקעות מדינה, ליזמים וקבלנים בהיקפים שטרם נראו בשנים האחרונות. אולם למרות הצהרות של השר, ברור שהשפעת המהלך תורגש בעוד זמן רב.

 

"מצד הביקוש, לעומת זאת, קיימים משתנים רבים בעלי השפעות מנוגדות - ציפיות להתגברות צמיחה, ציפיות לעלייה בשער הריבית הריאלי וציפיות לנקיטת צעדים ממשלתיים להורדת מחירי הדירות. נראה כי השפעתם של גורמים אלה יחד חלשה ביחס להשפעת נתון ההיצע", מודה היום השמאי הממשלתי. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שכונות בירושלים שכונת גילה נדל"ן
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
מומלצים