המחבל מניו יורק הודה בחקירה שהתאמן בפקיסטן
פייסל שחזאד, שניסה לפוצץ מכונית תופת בלב ניו יורק, הוא אב לשני ילדים ועבד כאנליסט בחברה לייעוץ פיננסי. בחקירתו סיפר שנסע למחוז ווזיריסטן שבפקיסטן, שם עבר אימונים. הוא יואשם בטרור ושימוש בנשק להשמדה המונית
החשוד היחיד בנסיון הפיגוע בכיכר טיימס סיפר לחוקריו שהתאמן במחנה טרור בפקיסטן וסיפק להם "מידע מועיל" לחקירה - כך אמרו אמש (ג') בכירים במשרד המשפטים האמריקני וברשויות אכיפת החוק. לפי עיקרי כתב האישום, הוא יואשם בחמישה סעיפים, בהם תכנון פיגוע טרור ושימוש בנשק להשמדה המונית.
גורם במשטרה אמר כי פייסל שחזאד, אשר נעצר כאשר עלה על מטוס שאמור היה לקחת אותו לדובאי, התוודה בחקירה שהתאמן במחוז ווזיריסטן,
אחד ממעוזי הטליבאן בפקיסטן. ארגון הטליבאן הפקיסטני לקח אחריות לנסיון הפיגוע בניו יורק, אולם בממשל האמריקני אומרים כי עד כה לא נאספו עדויות המוכיחות שהארגון קשור למזימת הטרור.
העובדה ששחזאד עבר אימונים בפקיסטן מחזקת את ההערכה שנסיון הפיגוע הוא חלק ממאמץ בינלאומי של גורמי טרור, למרות ההתעקשות של הרשויות האמריקניות כי לא ניתן לבסס הערכה זו בשלב זה. שחזאד, יליד 1979, נולד בחבל קשמיר בפקיסטן ושב לאחרונה מביקור בן חמישה חודשים במולדתו.
חקירתו הראשונית של שחזאד העלתה כמה פרטים מעניינים על עברו, ועשויה להסביר מדוע מעולם לא עורר את חשדן של הרשויות. בין היתר, התברר כי הוא עבד כאנליסט בקבוצת "אפיניון", חברה לייעוץ עסקי בנורווק, קונטיקט, וכי הוא נשוי ואב לשני ילדים - המתגוררים ככל הנראה בפקיסטן.
את עבודתו כאנליסט הוא עזב ביוני אשתקד, ובחודש ספטמבר ביקש בנק המשכנתאות "ג'יי.פי. מורגן-צ'ייס" לעקל ביתו, משום שלא עמד בתשלומים. זמן קצר אחר-כך, כבר היה שחזאד במחנה האימונים בפקיסטן.
פלאי הטכנולוגיה: האינטרנט והטלפון הובילו לחשוד
סיפור לכידתו אמש של שחזאד, 53 שעות לאחר שהחנה את המכונית עמוסת חומר הנפץ בכיכר טיימס, יכול ללמד כמה מחבלים לעתיד בדיוק מה לא לעשות. אתר האינטרנט "פוליטיקו" דיווח כי מספר הטלפון הסלולרי של שחזאד, אותו מצאו חוקרי הבולשת הפדרלית באמצעות כמה מאגרי נתונים, הוביל אותם אליו בקלות יחסית.
התנהלות רשלנית עוד יותר הפגין שחזאד בכל הנוגע למכונית התופת עצמה. הוא אמנם הסיר את מספר הזיהוי מהמכונית, מדגם "ניסאן פאת'פיינדר", אך החוקרים הצליחו למצוא את המספר המזהה במקום אחר ברכב, וכך הגיעו לתושב קונטיקט שסיפר להם כי מכר את הרכב במזומן לפני כשלושה שבועות.
בעל הרכב לשעבר אמר ל-FBI שהציע אותו למכירה באתר המכירות "קרייגסליסט". לאחר מכן הם שיחזרו את מספר הטלפון של הקונה דרך הטלפון הנייד שלו. שחזאד הספיק להיפטר מהטלפון, אך השימוש בטכנולוגיה ובמאגרי מידע ממשלתיים לא הותיר סיכוי לכך שזהותו לא תתגלה.