משפט שייח ג'ראח: "את המתנחלים היו משחררים"
משפטם של שישה מהנאשמים בהתפרעות בשכונה שבמזרח ירושלים נפתח בבית המשפט השלום בעיר. עורכת דינם אמרה בבית המשפט כי נגרם להם עוול ולא היתה אלימות בהפגנה
שישה משמונת הנאשמים בהפרות הסדר במהלך ההפגנות בשכונת שייח ג'ראח בירושלים, הגיעו הבוקר (יום ב') לדיון הראשון במשפטם בבית משפט השלום בעיר. על-פי כתב האישום, השישה התפרעו במהלך הפגנה לא חוקית שהתקיימה בחודש ספטמבר.
בתום הדיון אמרו הנאשמים כי הם חפים מפשע. אחת מהם, עדי וינטר, אמרה כי ההפגנות הן חוקיות. "היתה לנו חובה מוסרית ואזרחית למחות נגד עוולות ואי צדק שיש בשכונה".
עו"ד גבי לסקי, המייצגת את הנאשמים, אמרה כי "צריך לתת לכל מי שמפגין באופן בלתי אלים כנגד פגיעה בעוולות של זכויות אחרים אפשרות לעשות כן בלי להעמידם לדין". לדבריה, יש עוול בהאשמת המפגינים, משום שמתנחלים במקרים דומים משוחררים, ובמהלך ההפגנה המדוברת לא היתה אלימות".
ההפגנה מחוץ לבית המשפט (צילום: נועם מושקוביץ)
עו"ד לסקי תקפה את המשטרה ואמרה כי היתה אכיפה בררנית והתנהלות שערורייתית מצדה. "בית המשפט קבע שלמעשה להפגנה בה השתתפו הנאשמים, לא היה צורך ברישיון, בניגוד גמור לטענות המשטרה. על אף זאת, המשטרה ביקשה למנוע מהנאשמים את זכותם לחופש הביטוי וההפגנה - כשהם באו למחות נגד פגיעה מתמשכת בפלסטינים במזרח ירושלים באופן כללי ובתושבים בשייח ג'ראח באופן פרטני".
מנגד, הסבירה התובעת כי נגד הנאשמים הוגש כתב אישום בגין התקהלות אסורה. התביעה טענה כי הטענות נגד אכיפה בררנית לא מסתמכות על עובדות. עו"ד לסקי טענה כי חוק ההתנתקות תקף גם בדיון זה, ואילו התביעה טענה כי מקומו של דיון כזה הוא בבג"ץ ולא בהליך פלילי.
עוד לפני הדיון, כ-30 פעילי שמאל, הפגינו מחוץ לבית המעצר במגרש הרוסים בירושלים, במטרה לעודד את הנאשמים. המפגינים קראו: "חובה למחות, זכותנו להפגין, שייח ג'ראח היא פלסטין".
Read this article in English