שתף קטע נבחר
 

תוכנית החירום: האירו מתחזק מעבר לציפיות

הביטחון שהשרתה תוכנית החירום האירופית ניכר היטב בכל שוק המטבעות העולמי: האירו מתחזק מול הדולר והיין היפני. הזירה המקומית לא מנותקת מהמתרחש ושערו היציג של האירו עלה לרמה של 4.8748 שקלים

מרגע פתיחת המסחר הבוקר (ב'), נראה כי תוכנית החירום לגוש האירו, עולה על ציפיות השוק. עקומי התשואות של אגרות החוב היווניות צללו, מניות הפיננסים בעולם מזנקים בשיעור הנע בין 7% עד 20%, והאירו מתחזק בכ-4% מול היין היפני ומול הדולר האמריקני לרמה של כ-1.30 דולר לאירו אחד. הזירה המקומית לא מנותקת מהמתרחש בעולם ושערו היציג של האירו עלה היום ב-0.95% לרמה של 4.8748 שקלים.

 

ראשי גוש האירו קיימו במהלך סוף השבוע האחרון פגישת חירום, כשעל הפרק עמד בראש ובראשונה מניעת התפשטות משבר החוב היווני לעבר מדינות מקבילות בגוש, עצירת הפיחות החד באירו ויצירת שינוי בפסיכולוגיית המשקיעים, שנמלטו מנכסים אירופיים.

 

תוכנית החילוץ שנרקמה כוללת הקמת קרן חירום בהיקף של 750 מיליארד אירו. ממשלות גוש האירו יממנו 440 מיליארד אירו, קרן המטבע העולמית תממן 250 מיליארד אירו וקרן החירום של הנציבות האירופית תממן 60 מיליארד אירו.

 

כמו כן, הבנק המרכזי האירופי הודיע כי בכוונתו להתחיל לרכוש אג"ח ממשלתי של ממשלות גוש האירו - צעד שאמור לספק נזילות בשוק ובאפשרותו גם להוזיל משמעותית את גיוסי החוב של מדינות ה- PIIGS (פורטוגל, ספרד, יוון ואירלנד). נוסף על כך, נגיד הבנק האירופי, טרישה, חזר והדגיש במסיבת העיתונאים כי יוון לא תגיע למצב של פשיטת רגל וכי הוא מאמין בהצלחתה של תוכנית הצנע שהציגה ממשלת יוון בשבוע האחרון.

 

הביטחון שהשרתה תוכנית החירום האירופית ניכר היטב בכל שוק המטבעות העולמי. הדולר האמריקני, שנהנה בשבועות האחרונים ממעמד חוף מבטחים, מאבד מערכו מול מרבית מטבעות הסחר.

 

כך למשל, מתחזקים הזלוטי הפולני והפורינט ההונגרי ביותר מ- 4% מול הדולר, כמו גם הדולר הקנדי, הדולר האוסטרלי, הקרונה הדנית, הפסו המקסיקני, הלירה הטורקית והראנד הדרום אפריקני, שמתחזקים מול הדולר בשיעור הנע בין 2% עד 2.7%. השינוי החד בהעדפות המשקיעים הגיע גם לחופינו ושערו היציג של הדולר ירד היום ב-1.45% ונקבע על 3.748 שקלים.

 

הצמד דולר-שקל עשוי להיות מופשע בעתיד הנראה לעין מהחלטת ה-OECD, שבחר לצרף את ישראל לשורותיו ובכך העניק גושפנקא רשמית לחוסנה של כלכלת המדינה. החברוּת בארגון מציבה את כלכלת ישראל בשורה אחת עם המשקים המפותחים בעולם ומחזקת את ביטחונם של המשקיעים הזרים באשר למעמדו של המשק הישראלי.

 

נגיד בנק ישראל מסר לתקשורת את תחושותיו החיוביות בעניין וציין כי החברות בארגון צפויה לעודד השקעות זרות במשק. בהקשר זה נציין כי ישנן קרנות שמשקיעות אך ורק במדינות החברות ב- OECD וכי ייתכן שהבשורה המשמחת תיצור עם הזמן לחצים נוספים לייסוף השקל. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
אירו
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים