שתף קטע נבחר
 

1.7 טריליון דולר נשפכו לשווקים מאז 1998

בשנת 1998 קרסה קרן הגידור LTCM, הצלה שעלתה רק 3.5 מיליארד דולר. כיום, ב-2010 עלתה חבילת הצלה למדינות גוש האירו כטריליון דולר, שרובה לא הגיעה עדיין לשווקים

עלויות ההצלה של העולם ממשברים פיננסים זינקו בחדות מאז קריסת קרן הגידור LTCM בשנת 1998 בגלל חדלות הפירעון של רוסיה. רק 3.5 מיליארד דולר נדרשו ב-1998 כדי להציל את LTCM לעומת טריליון דולר שנדרשו לקרן ההלוואות של מדינות האיחוד האירופי בתחילת השבוע.

 

 

הגרף היומי של בלומברג מלמד שעלות חבילות ההצלה זינקה משמעותית בשנתיים האחרונות, וזאת מבלי להתייחס גם לצעדים מוניטריים חסרי תקדים שננקטו במשבר הנוכחי ובמשבר הסאב-פריים ב-2007.

 

בחודש מרס 2008 נדרשו רק 29 מיליארד דולר כדי להציל את בנק ההשקעות הכושל בר סטרנס שנאלץ לפשוט את הרגל. אך בחודש אוקטובר 2008 הוקצו לא פחות מ-700 מיליארד דולר להצלת הבנקים האמריקנים בגלל חובות רעים של משכנתאות סאב-פריים שצברו במסגרת תוכנית ה-TARP.

 

נציין שלא כל הכספים של חבילת ההצלה נוצלו בפועל וחלק לא מבוטל מהבנקים האמריקאים החזיר חלק מכספי הסיוע.

 

אחרי שיספקו מדינות גוש האירו את חבילת ההצלה, יסתכמו כל חבילות ההצלה מאז שנת 1998 בכ-1.7 טריליון דולר, סכום חסר תקדים.

 

"מעולם לא ראינו היקף כה ניכר של חבילת הצלה ברבעון האחרון, וגם לא ראינו היקף מחיקות כה נרחב שבא לידי ביטוי בעוצמת מהלכי ההצלה", אמר ג'ים ריד, ראש מחלקת אסטרטגיה בסניף של דויטשה בנק בלונדון. "צריך להקצות בכל פעם יותר כספים כדי לקבל את אותו אפקט, כמו בפעם הקודמת", הוא הוסיף.

 

מאז תחילת משבר הסאב-פריים מחקו חברות וגופים בעולם כמעט 1.8 טריליון דולר, כך עולה מהנתונים של בלומברג. מדינות אירופה ששמן עלה בהקשר של קשיים במימון החובות הציבוריים עדיין יצטרכו לגייס 2.6 טריליון דולר במהלך שלוש השנים הקרובות, כך על פי המידע שנאסף על ידי בנק אוף אמריקה ומריל לינץ'.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עלויות ההצלה זינקו
צילום: index open
מומלצים