שתף קטע נבחר

 

תאילנד, כמו סיני: הישראלים אדישים לאזהרות

למרות הקריאות במשרד החוץ להימנע מלהגיע לבנגקוק, סיפרו ל-ynet ישראלים המתגוררים בעיר כי זרם התיירים לשם לא נפגע - למרות הכל: "זה נראה כמו מלחמת אזרחים, חוששים שזה יתפשט לעוד אזורים". משבר תאילנדי - בעין ישראלית

שפיכות הדמים של הימים האחרונים בתאילנד והחרפת מאבק המורדים שם, כמו גם אזהרות המסע המחמירות שפרסם משרד החוץ בקריאה להימנע מלהגיע לבירה בנגקוק, זכו שוב באדישות רבה בקרב המטיילים הישראלים. בעוד כוחות הביטחון המקומיים משקיעים מאמץ רב בניסיונות לחלץ נשים וילדים מאזורי הקרבות, ממשיכים התיירים מישראל להגיע למדינה כמעט באין מפריע.

 

"לא בורחים מכאן בכלל. הישראלים אמנם מתעניינים, שואלים ומדברים קצת על הנושא, אבל לא הרבה מעבר - ופשוט לא מגיעים לאתרי המהומות וההרג", אמר ל-ynet אלכס אבידן, ישראלי המתגורר בתאילנד ומנהל שם קפה-אינטרנט. "מוקדי העימות מרוכזים במקומות ספציפיים, כך נוצרה תמונה הזויה כשברחוב אחד מתחוללות מהומות, ובאחד הסמוכים לו נערך פסטיבל פרחים עם שירה וריקודים. אף אחד מהישראלים לא מתייחס למצב ולא מתרגש", קבע.


תמרות עשן בשמי בנגקוק. מלחמה מרחוב לרחוב (צילום: AP)

 

אבל יש גם מי שבכל זאת מתקשה מאוד להתעלם מהמציאות כפי שהיא, ומביע תמיהה לנוכח האדישות שמגלים הישראלים למצב. "התחושה היא שהבלאגן האמיתי עוד לפנינו. התיירים מתרכזים פשוט באזורים אחרים וממשיכים בחייהם. תאילנד נחשבת ל'אומה של החיוך', אך כרגע אין כזה", סיפר מאיר שמולביץ', ישראלי המתגורר כבר כמה שנים בבנגקוק ונשוי לבת המקום. "אנו שומעים את קולות הירי והצעקות ורואים את תמרות העשן מהצמיגים הבוערים. התחבורה משובשת, כל הרכבות משותקות וחלק מהרשתות הסלולריות נחסמו".

 

שמולביץ' סיפר כי בחלק מאזוריה של העיר, הפכה המציאות עמה מתמודדים האזרחים למצב מלחמה של ממש. "רכשנו אוכל, שתייה וציוד. יש לי חבר שגר בתוך אזור הקרבות והוא פשוט לא יכול לצאת מהבית. יש בעיה של מזון שהולכת ומחריפה, והכפריים מאיימים להתפרץ למרכולים כדי לבזוז משם אוכל. זה כבר כמעט מגיע למלחמת אזרחים, וכולם חוששים שזה עוד יתפשט לאזורים נוספים".

 

"יורים גם בחפים מפשע" 

כשרק החלה המתיחות, היה שמולביץ', המתגורר באחד מרחובותיה הסואנים של הבירה התאילנדית, מתהלך באזור לצד אנשי "החולצות האדומות" ואף לימד את ילדי הכפריים לשחק בטניס באחד המגרשים הציבוריים שם. אלא שבמהלך השבועות האחרונים, התהפכה תמונת המצב על פיה.

 

"עד לפני כמה ימים עוד עברתי שם, אבל עכשיו זה ממש התאבדות. האזור סגור לגמרי ואיך אפשר להיכנס אליו אלא רק לצאת", אמר שמולביץ'. "השלטונות אמנם אמרו כי יפתחו בירי רק לעבר המורדים, אבל מה שקורה בפועל זה שהרבה מאוד חפים מפשע נפגעים, כולל עיתונאים וכתבים זרים. אנשים מרימים דגל לבן ועדיין יורים בהם, זה פשוט תוהו ובוהו".

 

מחלונות ביתו משקיף שמולביץ' על ההתרחשויות וההתפתחויות בלב אזורי הלחימה, ומספר כי הצבא התאילנדי החל במאמץ רב ומרוכז להשתלט על כל האזור. "זורמים לכאן נגמ"שים רבים עם ניידות של כוחות הביטחון בכל פינת רחוב. הגיעו אלפי חיילים שהתפרשו שם ומחכים לפקודה לצאת לקרב. הם מתחו גדרות תיל והקימו מאהלים. כל האזור התמלא מחסומים שבהם נערכים חיפושים על גופם של אזרחים, הכל במטרה לחסום את הכפריים מלהגיע לתגבר את המורדים".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עשן ואש בבירת תאילנד
צילום: רויטרס
אזרחים בבנגקוק. נופלים קורבן לאלימות
צילום: AFP
מומלצים