"רב ראשי בבית המשפט? כמו שיזמנו את בייניש"
ברחוב החרדי מוחים נגד ביזוי כבוד הרבנות עקב הזמנת הרב הראשי לשעבר בקשי דורון להעיד בבית המשפט המחוזי בירושלים בפרשת "הרבנים הפיקטיביים": "חבל שלא נותנים לגדולי תורה כבוד מינימלי"
הרב הראשי לשעבר אליהו בקשי דורון מתייצב הבוקר (ב') למתן עדות בבית המשפט המחוזי בירושלים, וברחוב החרדי מוחים נגד ביזוי כבוד הרבנות. "עם כל הכבוד לשופט המחוזי, זה כמו שהוא יכריח את אהרון ברק או דורית בייניש להעיד בפני שופט מחוזי", טען בשיחה עם ynet אחד ממקורבי הרב, "כנראה שאין להם גבולות".
הרב דורון משמש עד תביעה בפרשת "תיק הרבנים" בה מואשמים עשרה בני אדם, בהם אנשי כוחות הביטחון, בקבלת תארי רבנות פיקטיביים. בסביבתו טוענים כי כרב ראשי ספרדי לשעבר הוא נושא בתואר "הראשון לציון" כל ימיו ונחשב גם לאחר סיום כהונתו "ראש העדה הדתית", וככזה ניתן לגבות את עדותו בצורה מכובדת יותר ולא לזמנו לבית המשפט.
"החוק קובע שבהליך אזרחי יבואו אליו ללשכה ושם יעיד, ובהליך פלילי - כמו במקרה זה – אפשר לעשות את זה אצלו, אצל השופט או בבית המשפט", התנדב המקורב להסביר, "חבל מאוד שלא מימשו את האפשרות הזו ולא נותנים לגדולי תורה את הכבוד המינימאלי שמגיע להם, גם כשמדובר בכאלה המכהנים מטעם המדינה. זה לא ביזוי רק של האיש עצמו אלא בעיקר של התורה".
ואכן, בתקופה האחרונה ניסו גורמים שונים בעולם החרדי למנוע את המבוכה. ח"כ הרב חיים אמסלם (ש"ס), פנה ליו"ר ועדת החוקה, ח"כ דוד רותם, כדי שינסה להשפיע בעניין, ומקורבים נוספים לרב בקשי דורון פנו לבית המשפט. בימים האחרונים עוד נדמה היה להם שהבקשה תאושר והעדות תיגבה במקום אחר, אך לבסוף התבדו והבוקר מתייצב הרב באולם הדיונים.
תזכורת: פרשת "הרבנים הפיקטיביים"
ראש לשכתו של הרב הראשי יונה מצגר, ראש לשכתו של הרב הראשי לשעבר ישראל מאיר לאו, סגן הרב המשטרתי הראשי אהרון גוטסדינר ושבעה בני-אדם נוספיםהואשמו בפרשת "תיק הרבנים", בה הוענקו במרמה תארי רבנות לאנשי כוחות הביטחון. העשרה מואשמים בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים וחלקם אף מואשמים בקבלת שוחד ובהלבנת הון.
מכתב האישום, שהוגש על-ידי פרקליטות מחוז ירושלים לבית משפט המחוזי בעיר, עולה כי חלק מהנאשמים הקימו ברחבי הארץ, בין השנים 1999-2003,
"מכללות" שבהן למדו אנשי כוחות ביטחון לימודים תורניים - מספר שעות מועט בשבוע למשך שנה עד שנתיים. בעקבות שורה של מצגי שווא ושיתוף פעולה של מנהלת מחלקת הבחינות ברבנות הראשית, נטען בכתב האישום כי אנשי כוחות הביטחון קיבלו מהרבנות הראשית מסמך לפיו למדו חמש שנים בישיבה גבוהה.
המסמך הכוזב הועבר לגופי הביטחון השונים - משטרה, צבא ושב"ס - אשר בהסתמך על האישור הכוזב העניקו הטבות שכר לתלמידים. בסך הכל ניתנו הטבות שכר לכ-1,500 שוטרים וחיילים בצבא קבע, כאשר גובה ההטבה נע בין 2,000-4,000 שקלים לחודש. ההטבות שולמו החל משנת 2001 ועד היום. ככל הנראה, הנזק למדינה נאמד עד כה במאות מיליוני שקלים והנזק שהיה צפוי אלמלא התגלתה הפרשה, היה עלול להגיע לכדי מיליארד שקלים ויותר.