הערבה סוגדת לשמש; 7 מיזמים סולאריים חדשים
אחרי המגדל הסולארי ההיברידי הראשון בעולם, והחניון והרפת הסולאריים ביוטבתה - חבל אילות ממשיך לקדם פרוייקטים סולאריים שיניבו בעתיד 38 מגהוואט חשמל מאנרגיית השמש
אזור הערבה עשה היום (ג') צעד נוסף בדרך להגשמת חזון "עמק השמש": שבע תוכניות של קיבוצי האיזור להקמת מתקנים סולאריים הוגשו למוסדות התיכנון בדרום. מדובר ביוזמות בהיקף כולל של כ-38 מגה-וואט, מתוכם שלוש תוכניות להקמת מתקנים סולאריים בינוניים בהיקף של 15 מגה-וואט שכבר הוגשו להפקדה.
שלוש התוכניות שהוגשו כבר, בהיקף של 5 מגה-וואט כל אחת, מגיעות מהקיבוצים נווה חריף, נאות סמדר וגרופית. ארבע התוכניות הנוספות, בהיקף כולל של 23 מגה-וואט, מגיעות מהקיבוצים סמר, אליפז, יטבתה ולוטן.
התוכניות הללו מצטרפות לשורה של יוזמות בשלבי תיכנון שונים, שכולן משוייכות לקידום פרויקט "עמק השמש" בחבל אילות. החבל חולש על 15 אחוזים משטח המדינה אך גרים בו רק חצי אחוז מאוכלוסיית המדינה. ראשי החבל החליטו לאחרונה לנצל את יתרונות המרחבים הפתוחים, האוכלוסיה הדלילה וכמובן - השמש הקופחת - כדי לעודד הקמה של פרויקטים סולאריים.
עד כה קמו בחבל אילות מספר פרויקטים סולאריים משמעותיים, בהם מגדל השמש הסולארי-היברידי הראשון בעולם, וגם הרפת והחניון הסולארים בקיבוץ יטבתה.
בנוסף מתוכנן להיבנות באזור מרכז טכנולוגי לאנרגיות מתחדשות, על-פי מכרז שפרסם משרד התמ"ת. אחת מקבוצות המשקיעים שתתמודד במכרז זה כוללת את החברות אורמת, אלביט-מערכות ורפא"ל, בשיתוף עם מנהלת האנרגיה המתחדשת של החבל.
כשיקום, יפעל המרכז לעידוד המחקר והפיתוח של טכנולוגיות חדשניות בתחום האנרגיה המתחדשת, ויקדם בין היתר שיתופי פעולה בין מוסדות אקדמיים, מכוני מחקר ותעשייה בתחום זה.