שתף קטע נבחר

 

מודיעין: בונים קהילה לומדת

זה התחיל בבריטניה, התפשט לכל רחבי העולם היהודי, ועכשיו גם במודיעין: תושבים בעיר יצרו פסטיבל לימוד עירוני-קהילתי ורתמו לפרויקט אמנים ומרצים ידועי שם. רכזת הפרויקט: "יש רצון לשבור חומות בין קהילות, ללמוד יחד"

שני אנשים יכולים לגור כל חייהם באותה העיר, לעיתים אף ברחובות סמוכים ולא להכיר אחד את השני. אם הם היו נפגשים, הם אולי היו יכולים להיות חברים, אבל זה לא קרה. בעיר מודיעין-מכבים-רעות החליטו לייצר "קהילת על" כזו שתכיל את תושבי העיר ללא הבדלים של שכונות קהילות, דת או כל גורם אחר. הקהילה החדשה תהווה "קהילת לימוד" ותחבר אליה את תושבי העיר באמצעות לימודי יהדות באופנים שונים.

 

יוזמי הרעיון חברו לארגון "מליץ" וביחד יזמו את פרויקט "לימוד-מודיעין". פרויקט "לימוד" הוקם באנגליה לפני כשלושים שנה והתפשט משם לקהילות יהודיות בכל העולם (וגם לערבה וללגליל בארץ). במסגרת הפרויקט אנשים מכל המגזרים נפגשים ליריד לימוד שנמשך מספר ימים, כשהמעורבים בפרויקט עושים זאת בהתנדבות.

 

פסטיבל הלימוד במודיעין יתקיים בסוף השבוע הבא (ה-10-11 ליוני) במרכז הרב תחומי בעיר, ובשיתופו. במהלכו ידונו עשרות מרצים (בעיקר מהעיר) במגוון תחומים וסוגיות, ביניהם אומנות ישראלית ומקורות יהודיים, סיפורי חז"ל, האם אלוקים אוהב ספקנות? מחלוקות ופלורליזם ביהדות ועוד. בין המרצים והאמנים המשתתפים ניתן למצוא את אריאל הורוביץ, הרב חיים נבון, ח"כ אורי אורבך וקובי אוז שיעביר כיתת אמן למשתתפים.

 

"פרויקט 'לימוד' בכל קהילה עונה על צורך אחר", מסבירה פארי סינקלר, רכזת פרויקט מודיעין, "במודיעין הרצון היה לייצר משהו שחוצה את גבולות הזרמים השונים. לשבור חומות בין קהילות, שאנשים שונים יוכלו לשבת וללמוד ביחד בלי הבדלים מגזריים. שאנשים משכונות שונות וקהילות שונות יוכלו להיפגש. אבל מפגש שיש בו תוכן, לא מפגש של מתקנים מתנפחים ואוכל. מודיעין היא עיר של אנשים שהגיעו ממקומות שונים, והמשותף לכולם שהגיעו לכאן כדי למצוא מרחב מחיה. היתרון של מודיעין הוא שהיא עיר חדשה, אין בה מסורות ארוכות, ולכן אפשר לייצר משהו חדש".

 

למה בחרתם דווקא בלימוד כנקודת חיבור?

 

"אנשים מחפשים לעשות משהו עמוק, להרחיב אופקים, לתת למודיעין עומק רוחני. באופן עקיף זה ימתג את העיר.

בניגוד למקומות אחרים שמיתוג העיר היה פורמלי והגיע מלמעלה, פה זה יהיה הפוך - מיתוג העיר יגיע מאיתנו. יש פה תושבים עם ידע עצום. כל המנחים מגיעים בהתנדבות ורובם הם תושבי המקום והצלחנו לייצר מגוון רחב כך שכל אחד יכול לייצר לעצמו חוויה ייחודית".

 

מה את מקווה שיקרה בעקבות הפרויקט?

 

"האירוע הזה הוא אירוע ראשון ואני מתייחסת אליו כמו אל בלון ניסוי. אני מקווה שבעקבותיו אנשים ירצו להצטרף ותהיה התארגנות לקראת שנה הבאה למסד כאן יריד של לימוד. ההצלחה מבחינתי תהיה בצורה היענות לבנות ביחד בעיר משהו חדש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוז. ילמד
צילום: דנה קופל
מודיעין. עכשיו הלימוד
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים