סוד הפרטים הקטנים
סוסוני ים בגודל של ציפורן, דגי צפרדע זרחניים וחשופיות צבעוניות שמזכירות יצורים מהחלל החיצון. צלם הטבע אילן לוביץ', רק בן 70, הגשים חלום ויצא לתעד את הרגעים הגדולים בחייהם של בעלי חיים ימיים זעירים בפיליפינים
אילן לוביץ', פנסיונר בן 70 מהוד השרון, צולל כבר 45 שנה מתחת למים
ולמרות אלפי צלילות, נראה כי התיאבון שלו למפגש חדש עם בעלי חיים ימיים מסביב לעולם, רק גדל עם הזמן.
לפני כחודשיים הוא החליט להגשים חלום נוסף וטס לפיליפינים, שם השקיע את כל מרצו בחיפוש אחר בעלי חיים זעירים במרחב הימי, באזור מפרץ בטאנגס, כארבע שעות נסיעה ממניאלה.
"מה שהנחה אותי הפעם בטיול הצלילה הוא לא לקפוץ מאתר לאתר ולהסתפק בקמצוץ של טבע, אלא לחקור ולהכיר באופן יסודי אזור אחד, בשעות היום והלילה", מספר לוביץ'. את ההרפתקאה הנוכחית שלו הוא בילה במפרץ שזכה לכינוי על ידי המקומיים, "המפרץ הסודי", שם הספיק לצלול 42 פעמים במהלך 18 יום בעומקים של עד כ-35 מטר וצילם אלפי תמונות מרהיבות.
"מדובר באזור בשטח של כשלושה דונם וככל הנראה רוחשת בו פעילות וולקנית. החול חם יותר מהרגיל וכל הזמן ישנה תחושה של חום שמחממת את כל האזור", הוא מציין. "כל היצורים הימיים שם הפכו אותו לבית גידול עצום ומה שמדהים שם הוא שעל כל מילימטר אפשר למצוא מגוון צבעוני של חיות קטנטנות. העיניים לא יודעות במה להתמקד קודם".
ג'ייסון, מדריך צלילה מקומי בן 35, שימש כנווט של לוביץ' באזור. "הוא מומחה באיתור חיות קטנות ובלעדיו, הייתי מחמיץ דברים רבים. אחת היכולות המופלאות בסביבה הימית שם הוא שחיות מסוות את עצמן בצורה מושלמת.
כך לדוגמא, אפשר לפספס בקלות סרטנים זעירים שנושאים על גבם יערות שלמים ונתלים אל אלמוגים, סוסון ים בגודל של ציפורן או תולעת באורך של שלושה מ"מ שנחה על זרוע של כוכב ים", הוא מתוודה. "בכל פעם ג'ייסון נתן לי פרויקטים מאתגרים יותר. התענוג הגדול היה להצליח לזהות את החיות המיניאטוריות ולתעד את הרגע".
לדברי לוביץ', הצלילה לצד ספוגי חביות עצומים שיכולים להכיל בתוכם אדם, להיות מוקף באלפי דגים צבעוניים או לפגוש דיונונים זעירים חסרי פחד, משדרגת את השמחה בלב לגבהים חדשים.
"כמות והמגוון של החיות שם הוא אדיר. וכמי שרגיל לצלול בים סוף ומתרגש ממפגש עם חשופית או דג זהרון, במפרצים בפיליפינים לעיתים לא ידעתי מה לצלם קודם לאור הכמויות הבלתי נתפסות", הוא מסכם. "המים שם צלולים ונקיים להפליא. תושבי המקום ניזונים וחיים מהים, אבל יודעים שהם לא יכולים להרוס את הסביבה הימית. כולם בסופו של דבר מרוויחים מכך, גם החיות וגם בני האדם".
צילום: אילן לוביץ'
צילום: אילן לוביץ'
צילום: אילן לוביץ'
צילום: אילן לוביץ'
צילום: אילן לוביץ'
מומלצים