נתניהו למנהיגי העולם: מה אתם הייתם עושים?
בנאום מיוחד, יומיים אחרי מרחץ הדמים במשט, הבהיר ראש הממשלה כי לא הייתה לישראל ברירה: "אם הסגר הימי היה נפרץ, היו באות עוד מאות ספינות. נמל איראני בעזה יהווה איום על אירופה. זאת לא הייתה ספינת אהבה, אלא ספינת שנאה"
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כינס הערב (יום ד') עיתונאים בלשכתו בירושלים, לנאום מיוחד בעקבות הסתבכות פעולת השייטת נגד הספינה "מאווי מרמרה". בהשתלטות על הספינה שהשתתפה במשט לעזה נהרגו תשעה בני אדם, נפצעו עשרות, בהם כמה לוחמים ישראלים, והפעולה גררה תגובות נזעמות בעולם ודרישה לפתוח בחקירה בינלאומית. נתניהו כינה את התגובה "מתקפת צביעות בינלאומית", והסביר כי שאל את מנהיגי העולם עמם שוחח, מה הם היו עושים במקום ישראל.
בעקבות המשט - כותרות אחרונות ב-ynet:
בנאומו הסביר ראש הממשלה כי לישראל לא הייתה ברירה אלא לעצור את המשט, לנוכח התחמשות חמאס דרך המנהרות, ומנסיון המקרים הקודמים, כגון הספינות פרנקופ ו קארין איי שנעצרו בפעולות צה"ל. "חובתנו למנוע מנשק זה להיכנס דרך האוויר, הים והיבשה לעזה", אמר. "אם הסגר הימי היה נפרץ, היו באות בעקבות משט זה עוד עשרות, עוד מאות ספינות. זהו נמל איראני בעזה. נמל כזה יהווה איום כזה על אירופה ומדינות אחרות".
לדבריו, "מטרת המשט האחרון הייתה לפרוץ את הסגר הימי הזה. המטרה לא הייתה להביא סחורות". הוא סיפר על האלימות: "חיילינו פגשו קבוצה אלימה - זאת לא הייתה ספינת האהבה - זאת הייתה ספינת שנאה. זה לא היה משט שלום זה היה ספינת שנאה".
לדבריו, "היה פה ניסיון לעשות לינץ' בחיילי צה"ל, רצו להרוג אותם. אלה רודפי שלום? אלה אלימים".
"אני שואל את עצמי, מה היו עושים חיילים של המדינות הדמוקרטיות במצב דומה", תהה. "הם היו במקרה הטוב נוהגים באותה דרך. שאלתי את מנהיגי הקהילה הבינלאומית, מה הם היו עושים במקרה דומה? כולנו יודעים את האמת. כולנו יודעים את האמת. לכן אנו נמשיך להגן על החיילים שלנו, נאפשר להם להגן על עצמם, ולהגן על מדינת ישראל. עבורי החובה הראשונה היא הביטחון של אזרחי וילדי ישראל - כי הביטחון עומד מעל לכל. לכן אנו נמשיך להגן על החיילים שלנו, נאפשר להם להגן על עצמם, ולהגן על מדינת ישראל".
"ישראל מצטערת על אובדן החיים, אך גאה בחיילים ולא מתנצלת על הגנה עצמית", סיכם. "יש לה זכות כמו לכל מדינה בעולם - להגן על עצמה".