הח"כים סיכמו את סערת זועבי: "טוב שעצרו אותה"
לאחר שנרגעו מעט מההמולה, הסכימו חברי כנסת מכל קצוות הקשת הפוליטית כי הסערה שעוררה נציגת בל"ד ששבה מהמשט לעזה הייתה אירוע ראשון מסוגו במליאה. בין לבין, היה גם מי שמחה על התנהלות הדיון: "אם נסתום פיות, אנה נלך?"
"זה היה אחד הימים הסוערים ביותר של הכנסת, אם לא הקשה ביותר אי פעם", קבע יו"ר הבית, ראובן ריבלין, בשיחה עם ynet. "הדמוקרטיה הישראלית ניצבה במבחן שבו הרוב היה צריך להקשיב גם לדעות שלא מקובלות עליו. טועה מי שחושב שהשמעת עמדות שאינן ערבות לאוזנו של הרוב מסכנות את המדינה. אני סבור שהדמוקרטיה שלנו חזקה ובעלת עוצמה מספקת כדי לעמוד בכך".
למרות טענות מצד גורמים שונים על האופן שבו התנהל הדיון, ביקש ריבלין להדגיש כי הוא אינו מצטער על הדרך שבה נקט. "היו חברי כנסת שהטיחו בי שעוד אשלם מחיר כבד על הגישה שלי, אבל התפקיד שלי הוא להגן על הדמוקרטיה גם במקרים כאלה". למרות שלא פסל כי יתמוך בצעדי ענישה עתידיים נגד זועבי, שב ריבלין והבהיר כי במצב הנתון, אין אלא להתייחס אליה וליתר נציגי הסיעות הערביות כאל כל חברי הבית. "כל עוד הם חברי כנסת, צריך לתת להשמיע את דעתם".
קרבות בפרלמנט - מבט עולמי:
דרום קוריאה: תגרה פרצה, מחוקקת נפצעה
טורקיה: מהלומות בפרלמנט בדיון על הנשיא
קרב הכיסאות של המחוקקים בארגנטינה
מכסיקו: מחוקקים הלכו מכות בקונגרס
אוקראינה: עשן וביצים בפרלמנט
אחד המבקרים מהבמה שניתנה לזועבי במליאה הוא ח"כ מיכאל בן-ארי מהאיחוד הלאומי. "יש שעות שבהן שבירת כלים וכללים דורשת תגובה הולמת. זועבי ניצלה את המשחק הדמוקרטי כדי להביא להשמדתה של ישראל. יש מי שהמדינה יקרה לו יותר מגינוני האבירות הדמוקרטית, אך יש גם מי שעסוק בעיקר בשימור תדמיתו הדמוקרטית - ושתמות המדינה. גם בפעם הבאה, יהיה חלקי עם מי שסותם את הפה לאויבי ישראל".
גם באופוזיציה התקשו להישאר אדישים לנוכח החומרה הרבה שבה ראו את השתתפותה של זועבי במשט. כמו ריבלין, ציין גם ח"כ יואל חסון מקדימה כי אינו זוכר במליאה סערה בסדר גודל דומה לזה שהתעורר אתמול, ולא חסך את שבטו מחברת הכנסת מבל"ד.
"כחבר כנסת, אכן מוטלת עלי החובה לשמור על כבוד הבית. יחד עם זאת, אני לא מצטער על מה שקרה. אי אפשר היה לשתוק יותר, וחבל שלא עצרו אותה אחת ולתמיד. היא ניצלה באופן גס את אופייה הדמוקרטי של ישראל. אני סבור שכל יהודי-ציוני היה מתקשה להתעלם מההתנהגות שלה ולא יכול היה שלא לרתוח מזעם לנוכח הביזוי והזלזול שזועבי מפגינה כלפי הכנסת וכלפי ישראל. לא בכדי, אותו זעם והמהומה הרבה חצו מפלגות, ואפילו טשטשו בין הקואליציה לאופוזיציה".
"חשבתי שיש סכנה ברחוב, לא בכנסת"
אבל היה גם מי שראה בהתרחשויות בבית סימן אזהרה מפני הידרדרות רבה עוד יותר. יו"ר מרצ, חיים אורון, הבהיר כי גם הכעס המובן שאחז בחברי הכנסת על חברתם הסוררת למשכן אינו תירוץ מספק לעובדה שלא ניתנה לזועבי האפשרות לשאת את כל דבריה מעל דוכן הנואמים. "אני מגנה בתוקף את מה שקרה. התופעה שבה חזינו, כאשר עולה מישהו לדוכן ומנסה למנוע בכוח את זכות הדיבור של אחר מזכירה מחוזות אחרים וקשים".
אורון יצא נגד התבטאויות של חלק מחברי הכנסת, ואמר כי הן עלולות לחזק את הגורמים הקיצוניים במערכת הפוליטית.
"היו דרושים כאן שיקול דעת ואחריות מצד אותם גורמים בכנסת, שלא מעוניינים בחיזוק השוליים משני הצדדים. הם ניזונים אחד מהשני כאשר הרוחות מתלהטות ומנסים להכתיב את הטון. הכנסת חייבת להמשיך להיות מעוז הדמוקרטיה, כיוון שאם תתחיל כאן סתימת פיות - אנה אנו הולכים?", תהה.
יושב ראש בל"ד, ח"כ ג'מאל זחאלקה, אמר בתגובה לאירועים כי "חשבתי שיכולה להיות סכנה לחברת הכנסת זועבי ברחוב, אך לא תיארתי לעצמי שחברי כנסת יתקפו אותה ויאיימו עליה. זה האירוע החמור ביותר שקרה בכנסת מאז שנות ה-50. אמרתי במליאה שמגיע לחנין צל"ש על שהיתה על הספינה ואני חושב שמגיע לה צל"ש נוסף על שהגיבה בקור רוח עלתה לדוכן ואמרה בכבוד את מה שיש לה להגיד. אלה שתקפו אותה במילים שלא ייאמרו מעידים על עצמם ואני מציע לכל המתלהמים להירגע. צעקנות יתר מעידה על עמדה חלשה. זה לא יעזור להם, לא איומים ולא קללות. זה לא ישפיע על סיעת בל"ד, אנחנו נתעלם מכל הצעקות הגזעניות ונמשיך בדרכנו".