גורם בלשכת רה"מ: לא נסכים לחקירה בינלאומית
לנוכח הקריאות בעולם ומבית לחקור את מבצע ההשתלטות על המשט לעזה, אמר גורם בלשכת ראש הממשלה לסוכנות AP כי ישראל תדחה את הדרישה להקים ועדה בינלאומית. גם ברק רומז על התנגדותו: לא נסכים שהחיילים יצטיידו בעורכי דין
גורם רשמי בלשכת ראש הממשלה הודיע בצהריים (יום ה') לסוכנות AP כי ישראל תדחה את הקריאות להקים ועדת חקירה בינלאומית בעקבות השתלטות השייטת על המשט לעזה, שנגמרה בתשעה הרוגים, עשרות פצועים ומאות עצורים.
גם שר הביטחון אהוד ברק אמר בדיון במשרד הביטחון כי יתנגד לכך שחיילי וקציני צה"ל יצטרכו להצטייד בעורכי דין ולעמוד בפני חקירות ואפשרויות של אזהרות משפטיות, בעקבות ביצוע משימות שהוטלו עליהם על ידי המטה הכללי והממשלה. "חיילי ומפקדי צה"ל נשלחים למשימותיהם על ידי ובאחריות הדרג המדיני והמטה הכללי", אמר ברק.
הגורם בלשכת ראש הממשלה אמר, בטרם פורסמה הודעה רשמית בעניין, כי "אין מקרה בעידן המודרני" שבו צבא של מדינה דמוקרטית יהיה נתון תחת חקירה בינלאומית לאחר שהיה מעורב במותם של אזרחים במבצע מעבר לגבולות. עדיין לא נשללה האפשרות להקמת ועדת חקירה ישראלית, ייתכן שבהשתתפות משפטן אמריקני בכיר כמשקיף.
בקרב שרי הממשלה ניכרת דווקא הסכמה לשילוב של גורמים בינלאומיים בחקירה ישראלית. שר החוץ, אביגדור ליברמן, קרא להקמת הקמת ועדת חקירה ישראלית, עם נוכחות של משקיפים זרים. בראיון ל-ynet אמר: "אנחנו לא צריכים לפחד משום ועדת בדיקה. אמרתי לראש הממשלה עוד בקנדה שלא צריך לפחד, אלא להקים ועדת חקירה פתוחה ושקופה בראשות משפטן ישראלי בכיר, כמו הנשיאים לשעבר של בית המשפט העליון, מאיר שמגר או אהרון ברק. אם ירצו לשתף משקיפים זרים - נשתף אותם".
שר התמ"ת, בנימין בן-אליעזר, קרא "להקים ועדת חקירה בינלאומית כי אין לנו מה להסתיר, וצריך להרגיע את הביקורת העולמית". בישיבת שרי העבודה, הגדיר את התנהלות ההסברה הישראלית סביב פרשת המשט "בושה וחרפה". גורמים בסביבת שר הביטחון, אהוד ברק, אמרו כי לישראל "אין מה להסתיר, אבל אין לנו דרך לעצור החלטה של האו"ם להקים ועדת חקירה, או להתמודד מול דרישה אמריקנית שכזו. הדברים נבחנים".
מנגד, בטורקיה כבר נערכים לפעולה נגד ישראל במישור המשפטי הבינלאומי ואוספים ראיות. המגורשים ששבו לטורקיה נלקחו הלילה למרכז רפואי משפטי במאמץ למצוא ראיות על פשעים לכאורה של לוחמי השייטת. בין היתר מחפשת טורקיה עקבות לתרופות או כימיקלים בדמם של הפצועים. סגן ראש ממשלת טורקיה, בולנט ארינץ', אמר בנמל התעופה של איסטנבול, בשעה שקידם את פני המגורשים: "ייתכן שהפעילים קיבלו תרופות מסוימות או חומרים בישראל. בדיקות יקבעו את זה".