מיטשל לברק: "המשט הדגיש את הצורך בשלום"
השליח האמריקני הגיע לפגישה עם שר הביטחון בקריה, בניסיון לבלום את המשבר סביב ההשתלטות הימית ולמנוע ממנו לפגוע בשיחות הקירבה. "האירועים האחרונים לא עוזרים, אך נצליח להתגבר על המכשולים", העריך ברק
כשברקע נמשך המשבר סביב אירועי המשט לעזה, החלה אחר-הצהריים (יום ה') בקריה שבתל-אביב פגישתם של שר הביטחון, אהוד ברק, והשליח האמריקני למזרח-התיכון, ג'ורג' מיטשל.
בפתח הפגישה, בירך ברק את אורחו והביע תקווה כי "למרות האירועים האחרונים, שלא בהכרח עוזרים, נצליח להתגבר על המכשולים ונמשיך את שיחות הקירבה - בתקווה שהדבר יוביל לשיחות ישירות ולהמשך התהליך המדיני שישבור את הקיפאון. אני מקווה שכל השחקנים באזור, כולל שכנינו הפלסטינים, יענו לציפיה שאני סמוך ובטוח שהיא משותפת לשני העמים".
חיוכים על רקע המשבר. ברק ומיטשל (צילום: אריאל חרמוני, משהב"ט)
מיטשל, מצדו, הבהיר כי "מטרתנו ברורה - שלום כולל במזרח-התיכון, כולל נורמליזציה מלאה בין ישראל לבין כל שכנותיה. הקשיים האחרונים מזכירים לנו את הדחיפות והחשיבות של המשימה שהצבנו לעצמנו ולאזור.
אנו מאמינים שהאינטרס הלאומי של ארצות-הברית תואם במידה רבה גם את האינטרס של האזרחים בישראל, ברשות הפלסטינית ובמזרח התיכון".
בתחילת השבוע העריך שר החוץ, אביגדור ליברמן, כי הפעולה הימית לא תגרור השלכות על התקדמות שיחות הקירבה - שלראייתו, תקועות ממילא. "גם לפני המשט לא ראיתי שום התלהבות בצד הפלסטיני מהמשא-ומתן".
בשעות הבוקר קרא השליח האמריקני בבית-לחם ש"לא לאפשר לתוצאות ההשתלטות על המשט לרצועת עזה להחליש את ההתקדמות הקטנה, אך האמיתית - בשיחות השלום בין ישראל לפלסטינים". מיטשל, שנפגש אתמול עם יו"ר הרשות, אבו מאזן, טען כי "התקרית רק מדגישה את הצורך בהתקדמות בשיחות השלום שיובילו לפיתרון של שתי מדינות". הוא הבהיר כי "ארצות-הברית תמשיך לפעול בתקיפות כדי לוודא כי שצרכיהם של תושבי רצועת עזה מסופקים".