עו"ד ועו"ד ועו"ד: כ-46 אלף פרקליטים בארץ
לשכת עו"ד קיבלה לשורותיה כמות שיא של משפטנים חדשים, במה שנראה בעיני ראשיה איום גובר על עתיד המקצוע. מי מבין המינים הפגין את עיקר הנוכחות, איפה קל יותר למצוא אותם ואיזה מוסד בלט בכמות הבוגרים? וגם - מוסמך קשיש אחד, בן 82
כנראה שבאמת אף פעם לא מאוחר מדי. אחרי שצלח את בחינות הלשכה, סיים את תקופת ההתמחות וכמובן השלים את כל חובותיו האקדמיות, זכה הערב (יום ה') גם קשיש בן 82 מאזור המרכז להתעטף בגלימה השחורה ועמד בין שורות עורכי הדין החדשים, בטקס ההסמכה הגדול ביותר שנערך בתולדות המדינה. לא פחות מ-2,168 עורכי-דין הצטרפו לשוק המשפטי הרווי, בערב היה מרגש מאוד עבורם, ובו זמנית נראה כתמרור אזהרה בעיני ראש לשכת עורכי הדין.
אז מי הם עורכי-הדין החדשים? בעיקר הן - כאשר 1,117 מבין כלל המוסמכים היו נשים, לעומת נוכחות גברית מצומצמת יותר של 1,051 בני-אדם. עם הצטרפותם, מונה קהילת עורכי-הדין בישראל לא פחות מ-45,925 נפש, מתוכה דווקא נרשם רוב גברי של 26,023 משפטנים, לעומת 19,902 נשים. בין אלו שזכו היום לקבל את רישיון עריכת הדין גם בתו של שופט המחוזי בירושלים, משה דרורי, בעלה של חברת-הכנסת גילה גמליאל ובתו של הח"כ לשעבר, אפי אושעיה.
שורות-שורות. טקס ההסמכה של לשכת עורכי הדין (צילום: נועם מושקוביץ)
מי שיחפש לשכור את שירותיו של אחד הפרקליטים החדשים יוכל לאתר אותם בקלותה רבה ביותר במרכז, שכן הנתונים מראים כי 1,302 מהם מגיעים ממחוז תל-אביב, לעומת 271 מסביבות ירושלים, 148 מהדרום ורק 126 מאזור הצפון. שיאנית הבוגרים בבחינות האחרונות הייתה הקריה האקדמית אונו, ש-475 מבין תלמידיה לשעבר השתתפו היום בטקס. אחריה עמדו 321 בוגרי אוניברסיטת חיפה, 272 יוצאי המסלול האקדמי המכללה למינהל, 153 מהאוניברסיטה העברית בירושלים, ו-163 שהיו סטודנטים באוניברסיטת תל-אביב.
ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד יורי גיא-רון, בירך את המצטרפים החדשים לשורות הקהילה המשפטית, אך עם זאת הזהיר כי בהעדר פעולה שתביא לצמצום מספר העו"דים בישראל, עלול הדבר להעיב על עתיד המקצוע כולו. "כיצד לא ברור לכולם, לממשלה, לחברי-הכנסת, לאנשי האקדמיה ואפילו למתמחים ולסטודנטים שככה אי אפשר להמשיך ולנהל את המקצוע שרמתו הולכת ומדרדרת?" שאל גיא-רון. "מתי נתעורר, כשנגיע לעורך דין ה-100 אלף באוכלוסיה המונה רק שמונה מיליון בני-אדם?".
גיא-רון הביע תמיכה בתוכנית החדשה שאמורה להקשות את תנאי הקבלה ללימודי המשפטים, בין היתר באמצעות קביעת מכסה שנתית מוגבלת של מספר הסטודנטים, דרישה ללימודי תואר שני עוד טרם ההתמחות, השקת בחינות כניסה להתמחות, הארכת תקופת הסטאז' לשנתיים והפיכת בחינת לשכת עורכי-הדין לקשה יותר.
בטקס נכח גם שר המשפטים, יעקב נאמן, שאמר כי "מערכת המשפט היא הבסיס לקיום החברה ולקיומה של מדינת ישראל כיהודית ודמוקרטית. על כל אחד ואחד מאתנו מוטלת חובה לפעול לחיזוקה ולהגברת אמון הציבור בה".
יעקב נאמן. לחזק את אמון הציבור
צילום: נועם מושקוביץ
עו"ד יורי גיא-רון. מזהיר מזילות המקצוע
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים