שתף קטע נבחר

 

מסתמן: ועדת טירקל תתכנס היום לראשונה

שלושת חברי הוועדה יתכנסו ככל הנראה היום למה שהוגדר כ"פגישת היכרות". על סדר היום בפגישות הראשונות: נהלי עבודה ופרטים פרוצדורליים נוספים

מתחילים לעבוד, בלי מועד שנקצב לסיום. חברי ועדת טירקל, שמונתה לבדוק את ארועי המשט לעזה עתידים להתכנס לראשונה למה שהוגדר כ"פגישת היכרות", ככל הנראה היום (ד'). 

  

לא נמסר מועד מדויק של הפגישה, או מיקומה. בשלב זה מגבש יו"ר הוועדה, השופט העליון בדימוס יעקב טירקל, כללי עבודה ראשוניים שאותם יציג בפני עמיתיו. בין היתר ייקבע היכן תפעל הוועדה - כאשר המקום הצפוי הוא ירושלים.

כמו כן יצטרכו החברים לקבוע את תקציב פעילותה של הוועדה, שיוקצה על ידי משרד האוצר, כוח האדם שיעבוד לצד חבריה, מסגרת הזמן לעבודתה - שלא נקבעה בכתב המינוי, נוהל הישיבות, תכיפותן וזהות המעידים בפניה.

 

חברי הוועדה יקבעו גם את נוהל העבודה מול שני המשקיפים הזרים - האם הם ישהו בארץ בכל תקופת עבודת הוועדה, או שיבואו לגיחות לישראל, או שישותפו בדיונים בשיחות ועידה או בדרכים אחרות. בנוסף, צריך להיקבע כיצד יתורגמו השאלות והעדויות בפני המשקיפים, כיוון שדיוני הוועדה יתנהלו בעברית.

 

כחלק מההכנות לעבודות ועדת טירקל, נעשתה פנייה לאיש יחסי ציבור בכיר בישראל, בעל משרד גדול. האיש בעל עבר בתקשורת הישראלית, הפועל בעיקר בתחומים כלכליים וביטחוניים, טרם השיב להצעה. הוא צפוי להשיב מחר לשופט טירקל - אם יקבל את ההצעה וישמש דובר של הוועדה במהלך פעילותה.

 

בוועדה, שהרכבה אושר אתמול בידי הממשלה, חברים שלושה ישראלים - שופט בית המשפט העליון לשעבר יעקב טירקל, נשיא הטכניון לשעבר עמוס חורב והפרופסור למשפט בינלאומי, שבתאי רוזן. לצדם ישבו שני משקיפים זרים: וויליאם דיוויד טרימבל, המדינאי שהוביל להסכם שלום בצפון-אירלנד וקן ווטקין, הפרקליט הצבאי הראשי לשעבר בקנדה.

 

עם ההחלטה על מינוי הוועדה אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו: "אני משוכנע כי חשיפת העובדות תוכיח שמטרתנו הייתה פעולת הגנה ראויה על-פי הסטנדרטים הגבוהים ביותר".

 

"שני עקרונות הנחו אותנו", הסביר נתניהו לשרים, "ראשית, שמירה על חופש הפעולה של חיילי צה"ל ואמינות התחקיר הצה"לי, ושנית - מתן מענה אמין ומשכנע למדינות האחראיות בקהילה הבינלאומית".

לדבריו, "החלטת הממשלה תבהיר לעולם כי מדינת ישראל פועלת כחוק, באחריות ובשקיפות מלאה".

 

לצד זאת, הודיע מבקר המדינה כי כבר החל בבדיקת היבטים שונים של ארועי המשט, אך אין בכוונתו להיכנס לתחומים המשפטיים המטופלים בידי טירקל ואנשיו. במכתב ליו"ר הוועדה לביקורת המדינה כתב השופט בדימוס לינדנשטראוס כי לא יעסוק "בעצם הפעולה המבצעית של הכוחות הלוחמים, ובנושאים משפטיים שהם בטיפולה של הוועדה שהוקמה בהשתתפות בין-לאומית על ידי הממשלה".


פורסם לראשונה 15/06/2010 22:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טירקל. בראש הוועדה
צילום: חיים צח
חורב. חבר בוועדה
צילום: צביקה טישלר
מומלצים