אחמדינג'אד: הסנקציות - הסחת דעת מהמשט
נשיא איראן, הידוע ביכולתו הייחודית לקשור בין ענייני דיומא לישראל, סבור שהחלטה 1929 שאושרה באו"ם היא רק תכסיס שנועד להסיח את הדעת מ"פשעי המשטר הציוני"
נשיא איראן קשר היום (ד') בין הסנקציות האחרונות שהוטלו על ארצו לבין אירועי הדמים במשט לעזה. מחמוד אחמדינג'אד טען שהחלטה 1929 של מועצת הביטחון של האו"ם היתה למעשה מאמץ להסיט את תשומת לב העולמית מהנעשה בישראל.
בנאום שנשא בעיר קורד שבמערב המדינה אמר אחמדינג'אד שהמטרה המרכזית שעמדה מאחורי הסבב הרביעי של הסנקציות שאושרו במועצת הביטחון היתה "להציל את המשטר הציוני מהלחץ הכבד של דעת הקהל בעולם". לדבריו, ארצות הברית ובעלות בריתה "חשבו שבאמצעות קבלת החלטה אנטי-איראנית הם יוכלו להציל את המשטר הזה".
מפגן עוצמה. אחמדינג'אד לפני נאומו (צילום: רויטרס)
המנהיג האיראני תקף את מעצמות המערב באומרו ש"במקום לגנות את הציונים הם תומכים במשטר העושק הזה. המשטר הציוני הגיע לסוף הדרך והניסיון הנואל של המדינות התומכות בו להצילו לא רק שלא יביא לתוצאה זו, אלא רק יקרב את מותו של המשטר הפושע הזה".
מועצת הביטחון אישרה בשבוע שעבר שורת צעדי ענישה על איראן בשל סירובה להשעות את תוכנית הגרעין שלה. היתה זו ההחלטה הקשה ביותר שגובשה עד כה נגד איראן והיא התמקדה בצעדים כלכליים ובאמברגו נשק. מועצת
הביטחון אישרה בעבר שלושה סבבים של סנקציות על משטר האייתוללות - הראשון בדצמבר 2006, השני במרס 2007 והשלישי במרס 2008.
אולם צעדי הקהילה הבינלאומית לא הרתיעו את איראן שהודיעה רק היום על כוונתה לבנות כור גרעיני נוסף. ראש הוועדה האיראנית לאנרגיה אטומית, עלי אכבר סאלחי, אמר שהכור נועד "למטרות מחקר" ושהוא יפיק יותר אנרגיה מזו של הכור הקיים כיום בטהרן. "החתלנו להקים כורים נוספים בצפון, בדרום, במזרח ובמערב כדי לייצר, למכור ולייצא תרופות למדינות האזור ולסייע למדינות האיסלאם, שרבות מהן זקוקות להן".