שתף קטע נבחר
 

מט"ח: השקל נחלש מול האירו, יציב מול הדולר

תחזיות האנליסטים שהתאמתו בנתוני מדד המחירים, סייעו להרגעת השווקים באשר להמשך ההתאוששות היציבה במשק, ותרמו להתחזקות השקל אשר במהלך המסחר עלה מול הדולר. למרות זאת, השער היציג נותר בסופו של דבר ללא שינוי

מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל, אשר פורסם אמש (ד'), עלה ב-0.4% בהתאם לתחזיות אי.בי.אי. ב-12 חודשים האחרונים התייקר סל המוצרים לצרכן בשיעור של 3% (בגבול העליון של יעד יציבות המחירים) ומתחילת השנה עלה ב-0.4%. 

 

ההערכות בשוק ההון לפיהן האינפלציה צפויה להיכנס ב-12 החודשים הבאים לתחום היעד השנתי שקבעה הממשלה (1%-3%), כמו גם החששות מפני השלכות המשבר באירופה, מגבירים את ההערכה כי בנק ישראל לא יעלה את הריבית לחודש יולי בהחלטה הקרובה שצפויה להתקבל ב-28 ביוני.

 

העובדה שתחזיות האנליסטים שפורסמו לפני עליית המדד התאמתו במדויק, סייעו להרגעת השווקים באשר להמשך ההתאוששות היציבה במשק הישראלי, ותרמו להתחזקות השקל אשר במהלך המסחר היום עלה מול הדולר. למרות זאת, שערו היציג של השקל נותר בסופו של דבר ללא שינוי.

 

הצמד דולר/שקל נסחר במהלך היום בטווח צר של 3.81-3.82 שקל לדולר. מתחילת השבוע שחלף התחזק מטבע כחול-לבן מול הדולר בכ-1.5% שער היציג נותר כאמור ללא שינוי - 3.8190 שקל לדולר

 

האירו לא נותר אדיש למשבר

למרות שהמשקיעים עוסקים בימים אלה במשחקי מונדיאל וחופשת החגים בסין, הונג קונג וטייוואן, השווקים הפיננסים לא עומדים מלכת. לפי דבריו של שר האוצר היווני, ג'ורג' פאפאקונסטנטינו, הגרעון התקציבי שלה יוון מתחילת השנה הצטמצם בכ-45%, אך עדיין עומד על כ-24 מיליארד אירו. חבילת הסיוע של האיחוד האירופי והקרן המטבע העולמית אמנם הרגיעה מעט את הלחצים לחדלות הפירעון, אך הדבר לא מנע מסוכנות דירוג האשראי מודי'ס להוריד השבוע את דירוג החוב של יוון בארבע דרגות לרמת "זבל" של Ba1.

 

גם ספרד נמצאת בימים אלה באור הזרקורים, עם הגרעון התקציבי השלישי בגודלו באיחוד האירופי. נזכיר שלפי אמנת מאסטריכט, יחס חוב/תוצר צריך לעמוד על 3%. האירו לא נותר אדיש ואחרי שביום שני נשק את 1.235 דולר לאירו, (הרמה הגבוהה בשבועיים האחרונים) ירד ל-1.227.

 

המסחר בצמד אירו/דולר נותר היום בטווח צר, אך לאחר שהאירו הצליח לשבור את רמת ההתנגדות של 1.27 (רמה שמשמשת כעת כתמיכה) האירו מנסה להתייצב מאל רמות אלו.

 

בזירת אירו/שקל, המטבע הישראלי נחלש היום בכ-0.171% מול האירופי, ושערו היציג נקבע על 4.6872 שקל לאירו.

 

הליש"ט התחזק בעקבות נתוני אבטלה מעודדים

הוון הדרום קוריאני: השבוע חשפה ממשלת דרום קוריאה תוכנית הפיקוח על שוק המט"ח. הרגולציות החדשות פורסמו לאחר שברבעון הנוכחי נחלש הוון הדרום קוריאני בכ-10% מול הדולר, כתוצאה מהמשבר הכלכלי באירופה והמתיחות הגוברת בין קוריאה הדרומית והצפונית. הוון הדרום הקוריאני נסחר היום מול הדולר ברמה של 1,211.

 

ליש"ט: לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בבריטניה, מספר דורשי האבטלה ירד במאי ב-30,900 לעומת צפי לירידה של 20,000 בלבד. לפיכף רמת האבטלה בבריטניה עומדת על כ-7.9%, לעומת 10.1% בממוצע באירופה, 9.7% בארה"ב ו-5.1% ביפן. בעקבות הנתון המעודד הליש"ט התחזק היום מול הדולר לרמה של 1.48.

 

הפרנק השוויצרי: המשקיעים צופים שהבנק המרכזי השוויצרי, שמנסה לתמרן בין התאוששות כלכלית יציבה להתחזקות המטבע המקומי מול האירו, צפוי להותיר מחר את הריבית המוניטארית ללא שינוי ברמה הנמוכה שלה. למרות המאמצים, הפרנק השוויצרי נותר חזק הן מולה האירו והן מול הדולר האמריקני.

 

בימים האחרונים המשקיעים מבטאים שוב את משיכתם לסיכון יחד עם התשואות הגבוהות יותר. הדולר האוסטרלי והדולר הניו-זילנדי מתחזקים, כמו גם מחירי הסחורות.

 

 

הכותבת היא מחלקת מט"ח אי.בי.אי בית השקעות ושרותי בורסה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים