פרשת עמנואל: וינשטיין יבדוק התבטאויות ח"כים
ל-ynet נודע כי בעקבות ההשתלחות של נבחרי ציבור, רבנים וכותבי מאמרים בשופטי בג"ץ, ביקשו כבר בשבוע שבעבר נשיאת ביהמ"ש העליון ומנהל בתי המשפט מהיועץ המשפטי לממשלה לבדוק את הנושא. כעת תתקיים בדיקה
היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, יחל בימים הקרובים בבדיקת ההתבטאויות החריגות שנשמעו מצד גורמים חרדיים נגד שופטי בית המשפט העליון בפרשת עמנואל. ל-ynet נודע אחר הצהריים (יום א') כי הבדיקה תתמקד בדברים שהשמיעו חברי כנסת, רבנים וכותבי מאמרים כלפי השופט אדמונד לוי. בין היתר, מדובר ככל הנראה בדברים שהשמיעו חברי הכנסת אורי מקלב ומשה גפני (יהדות התורה) וכן של דוד אזולאי (ש"ס).
בין היתר יבדוק וינשטיין אם ההתבטאויות החריפות הגיעו לכדי זילות בית המשפט ואם יש צורך לנקוט צעדים כנגד המבקרים. עוד נודע ל-ynet כי כבר בשבוע שעבר פנו נשיאת בית המשפט העליון השופטת דורית ביניש, ומנהל בתי המשפט משה גל, במכתב ליועץ המשפטי לממשלה - בו ביקשו ממנו לפתוח בבדיקת ההשתלחויות המילוליות בשופטים. במכתב, ציינו ביניש וגל כי "מדובר בהתבטאויות חמורות ביותר ויש לעקור מהשורש".
גם שופטי בג"ץ - אדמונד לוי, עדנה ארבל וחנן מלצר - התייחסו היום לביקורת של נבחרי ציבור עליהם, בדברים שכתבו בהחלטתם בפרשת האמהות מעמנואל. "במהלך הימים האחרונים נשמעו במסגרת השיח הציבורי המותר גם התבטאויות חריגות ביותר נגד בית משפט זה ובמיוחד נגד אחד משופטיו, וזאת, בין השאר, על-ידי נבחרי ציבור.
היועץ המשפטי לממשלה מתבקש איפוא לבדוק אם הגיעו הדברים הללו לכאורה לכדי זילות בית המשפט ולהנחות את נבחרי הציבור לגבי המתחייב ממעמדם ומתפקידם", כתבו שלושת השופטים. בנוסף, הורו השופטים להמשיך ולעכב את ביצוע המאסר של 22 האמהות ולקיים דיון נוסף בנושא ביום שלישי.
סעיף 255 לחוק העונשין, אליו מפנים השופטים, עוסק בזילות בית המשפט ונכתב בו כך: "האומר או כותב דבר על שופט או דיין לענין כהונתו בכוונה לפגוע במעמדו, או מפרסם דברי גידוף נגד שופט או דיין כדי להחשיד או לבזות את דרכי השפיטה, דינו - מאסר של שלוש שנים. אולם, ביקורת כנה ואדיבה לטיב החלטתו של שופט או דיין בדבר שיש בו עניין לציבור - לא תהא עבירה לפי סעיף זה".