שתף קטע נבחר

 

קליפורניה: מאות מונעים פריקת ספינה ישראלית

יותר מ-600 בני אדם מוחים מאז אתמול בנמל אוקלנד נגד פריקת ספינה של "צים", בתגובה לאירועי המשט לעזה. עובדי הנמל לא התעמתו עם המפגינים, ופריקת הספינה מתעכבת

מחאת המשט הגיעה לחופי קליפורניה: מאות מפגינים פרו-פלסטינים, שמתאספים בנמל העיר אוקלנד מאז אתמול (יום א') לפנות בוקר, מנסים למנוע מצוות הנמל לפרוק את תכולתה של ספינת "צים".    

 

אחד ממארגני ההפגנה, ריצ'רד בקר, אמר לעיתון "סן פרנסיסקו כרוניקל", כי "עמדתנו היא שישראל לא יכולה לאמץ התנהגות פיראטית ולצפות שספינות המשא שלה יגיעו לכל מקום בעולם". בקר העריך שבין 600 ל-700 חברי ארגוני עובדים וזכויות אדם הצטרפו למחאה.

 

סרטון שהעלו מארגני המחאה ל-YouTube

 

העיתון דיווח אתמול כי המפגינים מעוניינים לחסום את פריקת הספינה למשך יממה, והצליחו לשכנע את עובדי הנמל לא לחצות את החומה האנושית שיצרו מול הרציף. העובדים, שניסו להימנע מעימות עם המפגינים, הסכימו. עד כה לא דווח על תקריות אלימות או מעצרים.

 

בסרטונים שהועלו ל-YouTube נראית הצעדה בדרך לנמל, שבה שרו המפגינים "לשחרר את פלסטין" והניפו דגלי טורקיה ופלסטין. הם אחזו בשלטים עם סיסמאות שקראו להחרים סחורות ישראליות ולהפסיק את הסיוע האמריקני לישראל.

 

"כמו שלא סחרו עם דרום-אפריקה"

מנהיג המחאה הכריז כי הם מסרבים לקבל סחורות "של האפרטהייד הישראלי", ומטרתם היא לעצור את הפריקה ל-24 שעות. הוא השווה זאת למאבק בדרום אפריקה בשנות ה-80, אז סירבו במקומות רבים לסחור עם המשטר הגזעני.


"תוקפים בדם קר אזרחים בלב ים" (צילום: AP)

 

"אנו רוצים לשלוח מסר ברור - אם אתם תוקפים אזרחים בדם קר בלב ים, מטילים מצור על עזה, בונים חומת אפרטהייד, ובוחרים גזען כמו אביגדור ליברמן לשר החוץ - שקורא לגירוש ערביי 48' - אנחנו לא נכבד את הסחורה הישראלית שלכם כאן", הוא אמר לקהל שהתאסף בנמל.

 

לפי אתר האינטרנט של העיתון "לוס אנג'לס טיימס", המפגינים שהגיעו לנמל אתמול בבוקר לקראת עגינת הספינה התפזרו כעבור כמה שעות, ושבו למקום אחר הצהריים. ככל הנראה, עגינת הספינה מתעכבת.

 

נמל אוקלנד אינו הראשון שאליו מגיעה המחאה. עובדי הנמלים בשבדיה הכריזו כבר כמה ימים אחרי מות תשעה פעילים בהשתלטות על המשט לעזה, כי יחרימו במשך שבוע ספינות וסחורות ישראליות - בין ה-15 ל-24 ביוני.

 

באיגוד הנמלים השבדי חברים 1,500 עובדים, שהביעו תמיכה בהחלטה על החרם. בהודעה רישמית שפרסם האיגוד, נטען כי ההחלטה התקבלה על רקע "המתקפה הנפשעת חסרת התקדים על משט פעילי השלום לעזה. כמה מהמשתתפים נהרגו מאש ישראלית, ואחרים נעצרו ללא סיבה".

 

בנוסף, קרא איגוד הנמלים לארגוני עובדים ומוסדות אחרים להצטרף ליוזמה ולהחרים את ישראל - תוך דרישה כי תכבד את החוק הבינלאומי, וכי הקהילה הבינלאומית תמצה עמה את הדין.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הממשל מממן פיראטיות ורצח"
צילום: AP
המשט לעזה. מחאה רחוקה
צילום: אבי רוקח
מומלצים