שתף קטע נבחר

 

יום שחור למנהרות עזה: "אנשים יעדיפו תפוזינה"

ברצועה לא מרגישים שההקלות בסגר הפחיתו את המחסור, מפני שלא היה מחסור. מה שכן מורגש, באופן דרמטי, הוא הירידה במחירים. ככה זה כשמוצרים מוברחים ממצרים צריכים לפתע להתחרות במוצרים איכותיים יותר בלי "תוספת סיכון"

ברצועת עזה לא ממש מתרגשים מהיום הראשון שאחרי ההכרזה הישראלית על הקלות בסגר . בסך הכל, איש לא הרגיש במחסור חמור לפני כן, ואין כמעט מוצר שנמכר היום ולא נמכר אתמול. אבל בכל זאת יש הבדל: מחיריהם של מוצרים רבים ירדו לפתע באופן דרמטי. את המחיר ייאלצו לשלם אלו שהיו עד כה המרווחים הגדולים מהסגר: מפעילי המנהרות.

 

הסחורות נכנסות. מעבר כרם שלום, היום

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לדברי הממונה על המעברים ברצועה, מספר המשאיות שנכנס היום לרצועה דרך מעבר כרם שלום זהה למספר שנכנס מדי יום - כ-130 משאיות. את התושבים והסוחרים זה לא ממש מפתיע: הרי כדי שייכנסו משאיות נוספות, צריך קודם שהביקוש למוצרים יגדל. אבל לפי שעה, בשווקים ברצועה כמעט ולא חסר דבר - משום שהכל הגיע גם קודם, דרך המנהרות.

 

הקלות בסגר על עזה - כל הכותרות ב-ynet:

   

אבל דבר אחד כן הושפע כבר מההודעה הישראלית: המחירים. המנהרות אמנם מילאו את השווקים בימי המצור, אבל מחירי המוצרים המוברחים גילמו בתוכם תוספות סיכון. כעת התחרות נפתחה, והמחירים צונחים.

 

כך בשוק המשקאות הקלים - שבו חלה בתוך יום ירידה של 50 אחוז במחירי השתייה המוברחת. סבן-אפ, למשל, ירד משני שקל לפחית, לשקל אחד בלבד. "הסוחרים מבינים שברגע שהתפוזינה תיכנס, אנשים ירוצו לקנות תפוזינה - והסחורה שהוברחה מהמנהרות תישאר תקועה על המדפים", הסביר ל-ynet בעל חנות עזתי.


תחרות למנהרות. מעבר כרם שלום, היום (צילום: צפריר אביוב)

 

כדוגמה נוספת הוא מביא את מפעל הביסקוויטים אל-עוודה ("השיבה"), אחד המובילים ברצועה. החפיסה שעד זה מכבר נמכרה לחנות ב-11 שקל, וב-12 שקל לפחות לצרכן, הוצגה היום בפרסומת בעיתון ב-7 שקל. "בעלי המפעל מבינים שהם חייבים לרדת במחיר לקראת כניסה מאסיבית של סחורות מישראל", הסביר.

 

סוף סוף אפשר להדליק מזגן

השינוי מורגש לא רק בשוק המזון, אלא גם, למשל, במוצר שעדיין יש הגבלות על הכנסתו: מחירה של טונה מלט נע עד לאחרונה בין 1,200 ל-1,700 - אך היום ניתן לפתע להשיג מלט ב-700 שקל לטונה בלבד.

 

ברצועה מבינים שהאיכות הישראלית תשפיע על המוצרים המוברחים מהמנהרות. "כמו עם התפוזינה, בדרך כלל הסחורה הישראלית נתפסת כאיכותית יותר ואת זה יודעים לא רק הסוחרים אלא גם מבריחי המנהרות, שחלק גדול מהם, במיוחד בעלי המנהרות, הפכו לעשירים החדשים של הרצועה.

ואכן, ברצועה כבר ממתינים למוצרי החלב הישראלים ולגבינות ולשוקולדים של עלית, ומקווים שבתקופה הקרובה ייהנו מאיכות טובה יותר וממחירים שפויים יותר.

 

ובכל זאת, יש מוצר אחד שהיה מחסור אמיתי בו, וכעת מקווים שמחסור זה בא על פתרונו - הסולר לחשמל. הבעיה האקוטית ביותר ברצועה היא הפסקות החשמל התכופות, שפוגעות באופן קשה ביותר בהתנהלות החיים. עם כניסת סולר מישראל, תפחת באופן משמעותי מצוקת החשמל - והתושבים יוכלו סוף סוף להשתמש, בחום הנוכחי, במאווררים ובמזגנים.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סחורות מועמסות במעבר כרם שלום, היום
צילום: צפריר אביוב
מומלצים