שתף קטע נבחר
 

גייטנר: אי אפשר עוד להסתמך כל כך על ארה"ב

בראיון לקראת ועידת מדינות ה-G-20 שנערכת בסוף השבוע הנוכחי ושתדון בדרכי היציאה מהמשבר הכלכלי, טען שר האוצר האמריקני: "כלכלות גדולות אחרות בעולם יהיו חייבות לגדול עוד יותר, כדי להצמיח את הכלכלה העולמית"

שר האוצר האמריקני טימותי גייטנר, אמר היום (ו') כי העולם "לא יכול להסתמך כל כך הרבה על ארה"ב, כפי שעשה זאת בעבר". גייטנר אמר את הדברים בראיון לרשת בי.בי.סי האנגלית, לקראת ועידת מדינות ה-G-20, הנערכת בסוף השבוע הזה בטורונטו, קנדה.

 

 

קבוצת מדינות ה-G-8 וה-G-20 העשירות והמפותחות בעולם, מתאספות היום (ו') לשלושה ימים של דיונים על דרכי היציאה מהמשבר הכלכלי הקשה ביותר שהתפרץ בעולם מאז השפל הגדול בשנות ה-30 של המאה שעברה.

 

גייטנר טען בראיון, שכלכלות גדולות אחרות בעולם יהיו חייבות לגדול עוד יותר, כדי להצמיח את הכלכלה העולמית. הוא הוסיף שכל חברי קבוצת המדינות "מפוקסים על האתגר של בניית הצמיחה והביטחון", וכי הוא יעבוד על המטרות הללו בפגישה.

 

ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון, שהגיע לקנדה יחד עם מנהיגים נוספים אמר בראיון לעיתון "גלוב אנד מייל" האנגלי, כי "אף אחד לא יכול להטיל ספק בהבטחה הגדולה ביותר שיש לנו להעביר: תיקון הכלכלה העולמית". קמרון הוסיף כי "אני מאמין שכל אחד מאיתנו חייב להתחיל, על ידי יצירת תוכניות שיציבו את מערכת הפיננסים הלאומית שלנו תחת שליטה".

 

ממשלות אירופיות רבות כבר הוציאו לפועל צעדי "צנע" בשבועות האחרונים כדי לחתוך ברמות החוב שלהן. במכתב למנהיגי ה-G-20 בשבוע שעבר, הזהיר נשיא ארה"ב ברק אובמה, מפני קיצוץ בחובות הלאומיים במהירות גדולה מדי, דבר שעלול להעמיד את ההתאוששות הכלכלית העולמית בסיכון.

 

אבל גייטנר אמר היום, שלארצות הברית ולאירופה יש הרבה יותר במשותף מאשר חילוקי דעות. "כולנו מסכימים שאנחנו חייבים לשקם את האחריות לעמדות הפיסקליות שלנו. כולם מסכימים שהגירעונות הללו חייבים להצטמצם עם הזמן, לרמה שהיא ברת קיימא".

 

עם זאת הוא הסביר, שארה"ב ואירופה יבחרו ב"נתיבים שונים, בקצב שונה", כדי להגיע אל המטרה המשותפת. "זה דורש דברים שונים, מאחר שיש לנו נקודות חוזק שונות ונקודות חולשה שונות".

 

עוד אמר שר האוצר האמריקני, כי ארצות הברית לא נמצאת בעמדה שמאפשרת לה לקבוע מה המדיניות הטובה ביותר אליה צריכות לשאוף המדינות האירופיות. לדבריו, גם ארצות הברית הציגה תכניות אמביציוניות כדי לחתוך את הגרעון שלה, אבל היא כבר לא בעמדה החזקה ביותר לעומת כלכלות אחרות, בנוגע לקיצוץ ברמות החוב שלה.

 

עם זאת גייטנר סבור, כי "אנחנו בעמדה טובה מאוד של להיות מסוגלים לספק מדדי צמיחה גבוהים יחסית, בהשוואה למה שאנחנו רואים בכלכלות גדולות אחרות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים