האדמו"ר: "בית המשפט הוא שביזה את עצמו"
לבושים בבגדי חג, הגיעו ההורים המשוחררים מעמנואל לטיש מיוחד לרגל "הניצחון על בג"ץ". בדברים שנשא, אמר האדמו"ר: "התנהלות השופטים הייתה לא מובנת גם לחילונים, עד שהופיעה הישועה. אי-אפשר שלא לראות את הניסים"
חסידות סלונים ממשיכה לחגוג את שחרור הורי המגמה החסידית בבית הספר בית יעקב בעמנואל: "חתני השמחה", האבות שיצאו מן הכלא, הגיעו הערב (יום א') לבושים בבגדי חג לבית המדרש של האדמו"ר מסלונים, בשכונת מאה שערים בירושלים. מקום של כבוד נשמר להם לצד האדמו"ר, שערך טיש לאלפי חסידים.
במהלך האירוע, שציין את "נצחון החסידות על בג"ץ", כפי שהם הגדרו זאת, שרו החסידים שירי אמונה ודבקות, כשחלקם נמצאים בבית המדרש עצמו על גבי טריבונות, והמונים נוספים צופים באירוע מאולם
סמוך, אליו הועבר שידור באמצעות טלוויזיה במעגל סגור. מחוץ לאולם הושלכו פתקים "בג"ץ = המן" (בגימטריה), אולם על-פי הערכות לא מדובר במהלך שאורגן על-ידי החסידוּת.
שיאו של הערב היה נאומו של האדמו"ר, שבמהלכו סיכם את הפרשה מנקודת מבטו. בקול רגוע ושלו, ובאינטונציה לא מתלהמת, אמר: "האשימו אותנו בבזיון בית משפט, אבל הם (השופטים - ק.נ) אלו שביזו את בית המשפט, כפי שאדם לא ביזה מעולם. כאשר אדם מתנהג בצורה אכזרית - זה הביזיון הכי גדול שהוא יכול לעשות לעצמו. העמידו אותנו בגזר דין שהוא בגדר חציית כל הקווים האדומים, לא שמענו עד היום כזו דורסנות... ההתנהלות שלהם הייתה לא מובנת גם לחילונים רבים, עד שהופיעה הישועה שלא כדרך הטבע. אי-אפשר שלא לראות את הניסים שהתרחשו".
הפשרה - "שחרור ללא תנאים"
בכניסה לבית המדרש עוד תלוי מכתבו של האדמו"ר, שבו הצהיר כי לא יתפשר כמלוא הנימה "גם אם יועמד מול כיתת יורים". בדברים שנשא טען כי אכן עמד בדיבורו. "רצו שנשתלב בכיתה הכללית לכמה ימים, ולא השתלבנו אפילו לכמה שעות", אמר והסביר כי על פי ההחלטה הסופית השתלבה הכיתה החסידית עם כלל תלמידות היישוב עמנואל, כולל אלו של חב"ד ושל "מעיין החינוך התורני".
עוד הוסיף: "לא חזרנו ללימודים. במקום זה, התלמידות יקבלו הרצאות מטובי המרצים בנושא אהבת ישראל, אחדות ופיוס". הוא כינה את המצב החדש "שחרור בלי שום תנאים".
על עצם הטענות לאפליה על רקע עדתי בבית ספר אמר: "הדביקו לנו שאנו גזענים, גם עליי אישית, אבל מי שמצווה על 'ואהבת לרעך כמוך' - לא שייך שיהיה גזעני". לדבריו, בכל מוסדות החינוך של חסידות סלונים, בריכוזיה השונים, לומדים גם ספרדים ספרדיות "כאשר קנה המידה היחיד הוא שיהיו מתאימים לתורת הבעל-שם-טוב" (דרך החסידות). האדמו"ר חזר והדגיש כי ההאשמות בגזענות הן משוללות כל יסוד, וציין שחסידיו הצהירו לא אחת שכל בת שתסכים לקבל על עצמה את תקנון בית הספר - תתקבל ללימודים.
בפנייה אישית לאסירים המשוחררים, אמר האדמו"ר: זכיתם להיות אהובים, ושכרכם הרבה מאוד". הוא גם הזכיר את הפגנת ה-100 אלף, שהתקיימה עם כניסת החסידים לכלא, וכינה אותה "חוויה רוחנית של פעם בחיים. חוויה של מקדשי ה',". בתום דבריו ברך את תושבי עמנואל ש"השלום והשלווה" יישכנו ביישובם.
חגיגות מוקדמות
כבר בצהריים, עם הגיע הבשורה מבג"ץ על שחרור האסורים, החלו בצד החרדי בחגיגות הניצחון. האדמו"ר מסלונים
פתח בריקוד שמחה סוער בהיכל הישיבה של החסידות בשכונת מאה שערים בירושלים, יחד עם עשרות חסידים ומאות התלמידים במוסד. עסקני הקהילה מצדם עשו את דרכם לבית המשפט כדי לשתות כוסית "לחיים" יחד עם האסירים המשוחררים.
לאחר חגיגות, שהתקיימו גם מחוץ לבית המשפט העליון, נסעו האסירים המשוחררים לטבילה במקווה טהרה בירושלים - מנהג שהחסידים נוהגים לקיים מדי בוקר ונבצר מהם בעשרת הימים האחרונים.