משבר המים במדינות הנילוס: לא מוותרות למצרים
מדינות אגן הנילוס דנו שוב בהסכם שנועד לתקן עוול היסטורי ולהעביר יותר מים מהנילוס למדינות מזרח אפריקניות על חשבון מצרים וסודן. השר האתיופי לענייני מים הבהיר: "ההסכם חתום, לא ניתן לשנות זאת". סודן הקפיאה המגעים עם המדינות
מדינות הנילוס לא מוותרות על ההסכם שמרגיז את מצרים : חמש מדינות מזרח אפריקניות הודיעו היום (א') כי אין בכוונתן לחזור בהן מהסכם המתיר להן לבצע עבודות שיתאמו את אספקת צרכי המים לאזרחיהן מבלי להתחשב עוד במונופול המצרי על משאביו, למרות ביקורת חריפה מצד מצרים וסודן.
לאחר יותר מעשור של דיונים, חתמו בחודש שעבר אתיופיה, אוגנדה, טנזניה, רואנדה וקניה על הסכם לחלוקת מים, ללא שכנותיהן מצפון. "ההסכם נחתם ולא ניתן לשנות זאת", הבהיר שר המים האתיופי, אספאו דינגמו. "אנו מקווים להגיע לקונצנזוס מלא בקרוב". חמש המדינות הקציבו לשאר מדינות אגן הנילוס - מצרים, סודן, הרפובליקה הדמוקרטית קונגו ובורונדי - שנה להצטרף להסכם.
באמצע מאי, זמן קצר לאחר חתימת ההסכם המתריס כלפי מצרים והאיומים מכיוונה לפעול נגד כל מי שינסה לשנות את המצב הקיים, מיהרה אתיופיה לחנוך סכר חדש באפיק "הנילוס הכחול", אחד היובלים הראשיים, שבו עוברים כ-85 אחוזים ממכסת המים המגיעה בסופו של דבר לשטחן של סודן ומצרים. בכינוס נוסף בנושא שהסתיים היום באדיס אבבה, המשיכו לנשוב רוחות מלחמה.
למתקפה המצרית הצטרפה כעת סודן, עם הודעתו של השר הסודני לענייני מים, כמאל עלי מוחמד, שארצו מקפיאה את שיתוף הפעולה עם המדינות, "מטעמים חוקיים". מוחמד הסביר כי סודן תשוב לדון בפרטי ההסכם כאשר "הסוגיות המשפטיות ייושבו". השר המצרי שנכח בכינוס, מוחמד נסר א-דין עלאם, אמר כי נציגי המדינות ייפגשו שוב בסתיו בקניה.
עלאם, שארצו עוקבת מקרוב אחר ההתפתחויות שעשויות להפקיע מידיה חלק נכבד ממי הנילוס, הביע זעם על המשך המגעים ואמר כי "הם מבקשים
ממצרים להשאיר את התרבות שלה מאחור וללכת לגור במדבר, כי מדינות אחרות רוצות את המים. לא נסכים לכך". לפי ההסכם הנוכחי, שרוב מדינות אגן הנילוס מנסות לתקן, זוכה מצרים לחלק הארי של המים - כ-55 מיליארד קוב בשנה.
ההסכם החדש אמנם לא עוסק בהגדרת כמויות חדשות לשימוש במים, אך הוא קובע ביטול מפורש של אותם שני הסכמים שהקנו למצרים את הבלעדיות על הנהר ומקנה למדינות שחתמו עליו זכות לערוך עבודות לאורך אפיק הנהר לטובת תושביהן, באופן כזה שלא יוביל לפגיעה במדינות האחרות השוכנות לגדותיו. בין היתר, הוסכם גם על הקמתה של מועצה משותפת למדינות עמק הנילוס שתהיה הגוף האחראי לפעילות הקשורה בנהר.