שביתה באתונה: מאות התעמתו עם המשטרה
המפגינים הצעירים מוחים על צעדי הצנע שהממשלה מקדמת כדי לצאת מהמשבר הכלכלי העמוק אליו נקלעה המדינה. שיבושים בתחבורה הציבורית ובבתי החולים
המהומות ביוון התחדשו: מאות צעירים רעולי פנים התעמתו בצהריים (ג') באתונה עם המשטרה במסגרת הפגנת תמיכה בשביתה הכללית. השוטרים ירו גז מדמיע ורימוני הלם לעבר המפגינים שמצדם השליכו לעבר השוטרים חתיכות שיש שנופצו בתחנות המטרו בעיר והעלו באש פחי אשפה. המפגינים מוחים על צעדי הצנע שהממשלה מקדמת עקב המשבר הכלכלי העמוק אליו נקלעה המדינה.
האירועים האלימים היום פרצו לאחר שכעשרת אלפים מפגינים לקחו חלק בעצרת שאורגנה על ידי שני ארגוני עובדים מרכזיים במדינה וקבוצות שמאל קיצוניות. צעדה נפרדת של כ-5,000 מחברי המפלגה הקומוניסטית שאורגנה על ידי איגוד PAME ("החזית הלוחמנית של כל העובדים") הסתיימה ללא אירועים מיוחדים.
השביתה הנוכחית היא החמישית במספר מאז הודיעה הממשלה על כוונתה לנקוט בקיצוצים שיכללו בין היתר פיטורי עובדים והעלאת גיל הפרישה. במסגרת העיצומים שובשה תנועת התחבורה הציבורית ובתי החולים עברו לתפקד עם צוותים במתכונת חירום.
ההחלטה של מספר מדינות באירופה להעלות את גיל הפרישה מובילה בתקופה האחרונה למחאות רבות. ביום חמישי נערכה הפגנת ענק בצרפת נגד ההחלטה, כאשר רובם המוחלט של המפגינים היו דווקא סטודנטים וצעירים שעדיין לא נכנסו לשוק העבודה.
צרפת: 9.9% אבטלה
המפגינים שאחזו בשלטים עם הכיתוב "הצילו את הפנסיות שלנו" מחו על העלאת גיל הפרישה מ-60 ל-62, גיל פרישה שהוא עדיין מהנמוכים באירופה. בסך הכל יצאו לרחובות כמעט כמיליון בני אדם. הצעירים הצרפתים סבורים כי הם המגזר שייפגע הכי הרבה מהרפורמות בפנסיה שמקדם הנשיא ניקולה סרקוזי.
בתוך כך, ארגוני הסטודנטים טוענים שעל הממשלה להטיל מיסים גבוהים יותר על בעלי משכורות גבוהות ועל הבנקים כדי להבטיח שיהיה מספיק כסף, ולא לעשות זאת על גבם של העובדים הפנסיונרים. המפגינים גם דורשים מהממשלה פעולה בתחום התעסוקה. אחוזי האבטלה בצרפת עומדים על 9.9%, והם גבוהים במיוחד בקרב צעירים ואנשים מעל גיל 50.
עם זאת, הרפורמות הצרפתיות מחווירות בהשוואה לצעדים היותר קיצוניים שננקטים במקומות אחרים באירופה. בגרמניה השכנה מתחיל לעלות בהדרגתיות גיל הפרישה מ-65 ל-67 ובבריטניה מתכננים להעלות את גיל הפרישה ל-66.