פסגות: שכר חודשי של חשוד בהונאה - 10 מיליון
רוב שכרו של סמנכ"ל הברוקראז', דוד אדרי, מיוחס לבונוס שניתן ב-2008 על התקופה שלגביה נחשד כי הריץ ני"ע. סכום הנטו שנכנס לחשבון הבנק שלו - 5.4 מיליון ש'
בית ההשקעות פסגות, בראשות רועי ורמוס, שילם במרס 2008 משכורת חודשית בהיקף של 10.2 מיליון שקל ברוטו לדוד אדרי שכיהן כסמנכ"ל ברוקראז' בפסגות וחשוד בהרצת ניירות ערך שהוחזקו בתיק הנוסטרו של בית ההשקעות.
אדרי קיבל את מרבית הסכום - 10.15 מיליון שקל - בגין "תגמול ברוקראז'", וזאת בנוסף לשכר בסיס חודשי של 45 אלף שקל והטבות נוספות כפי שניתן לראות בתלוש השכר. סכום הנטו שנכנס באותו החודש לחשבון הבנק של אדרי הסתכם ב-5.4 מיליון שקל.
במקרה הזה, פסגות היא חברה בבעלות פרטית ולא חייבת דין וחשבון לציבור, אולם היקף התגמול שניתן לאדרי מעלה את השאלה האם הרצת ני"ע שבוצעה, לכאורה, בבית ההשקעות היתה מתבצעת אילולא פסגות היה שופך על אדרי דליים של כסף. חשוב לציין כי התגמול האמור בהיקף של 10.2 מיליון שקל הינו בגין התקופה שלגביה רשות ני"ע חושדת כי אדרי הריץ, עם אחרים, את הני"ע שהוחזקו בחשבון הנוסטרו של פסגות.
לא ידוע מהו שכרו השנתי של אדרי ומהם היקפי תגמול הברוקראז' שקיבל בשאר חודשי השנה, אם בכלל. פסגות אינו מחויב לחשוף נתונים אלו, שכן בניגוד לבתי השקעות אחרים שהונפקו בבורסה ונהפכו לחברות ציבוריות המחויבות בדיווח, פסגות נמצא בבעלות פרטית. עם זאת, ידוע כי תנאי העסקתם של עובדים בתחום הברוקראז' גבוה (5–15 מיליון שקל), במיוחד בשל מרכיב הבונוס הנהוג בענף שהינו נגזרת של תוצאות פעילות המסחר.
אולם בעוד שלגבי בתי השקעות אחרים לא קיימים חשדות על פעילות לא כשרה, במקרה של פסגות, רשות ני"ע חושדת כי לא רק שפעילות הנוסטרו היתה לא כשרה, אלא שגם האנשים שחתמו על הצ'ק החודשי של אדרי - רועי ורמוס, מנכ"ל בית ההשקעות, ושי ירון, הממונה הישיר על אדרי - היו מעורבים בפעילות הרצת הני"ע ובמקרים מסוימים אף פיקחו עליה ואישרו אותה בזמן אמת.
פסגות: לא מתייחסים לתנאי העסקתם של עובדים
פרשת הרצת הני"ע על ידי בכירי פסגות נחשפה על ידי רשות ני"ע בתום חקירה מאומצת סמויה שנמשכה חודשים ארוכים. בתחילת ינואר האחרון הפרשה נהפכה לגלויה כאשר רשות ני"ע עצרה את סמנכ"ל הברוקראז' בפסגות דוד אדרי ואת מנהל חדר המסחר ברוקראז' שי בן דוד שהיו אחראים על ביצוע השקעות חשבון הנוסטרו של פסגות בשנים 2007–2009.
השניים סחרו, בין היתר, באג"ח ממשלתיות ואג"ח קונצרניות, ורשות ני"ע חושדת כי השניים "פעלו יחדיו בדרכי תרמית, לאורך תקופה ארוכה ובאופן שיטתי, בחשבון הנוסטרו של פסגות, בהיקף של מילארדי שקלים, במטרה לבצע מניפולציה ולהשפיע באופן תרמיתי על שערים של מגוון ניירות ערך.
זאת, על ידי העלאה והורדה של שערי ני"ע בהתאם לצורכיהם, כדי להשיא רווחים אסורים לחשבון הנוסטרו של פסגות, תוך שהם מנצלים את הכוח העצום של חשבון עתיר נכסים זה.
"שיטת הפעילות התרמיתית של השניים יצרה רווחים בהיקף של עשרות מיליוני שקלים לחשבון הנוסטרו של פסגות. כפועל יוצא מפעילותם התרמיתית גרפו השניים רווחים לכיסם", ציינה רשות ני"ע בבקשה שהגישה בתום החקירה לשחרר את אדרי ובן דוד למעצר בית בתנאים מגבילים. יש לציין כי אדרי סיים את עבודתו בפסגות בסוף 2009 עם החלטת בית ההשקעות לחסל את תיק הנוסטרו.
תגובת פסגות: "איננו מתייחסים לתנאי העסקתם של עובדים שמועסקים או הועסקו בבית ההשקעות. יש לציין כי לחשדות אין קשר לכספי הלקוחות המנוהלים בפסגות. לפסגות אמון מלא ברשויות החוק והאכיפה, ובית ההשקעות משתף עמן פעולה בכל הנדרש". עו"ד שרון קליינמן־סופר המייצגת את דוד אדרי ביקשה שלא להגיב לכתבה.